Χρήστος Μεγάλου: Έχουμε διορθώσει όλες τις παρατυπίες

Χρήστος Μεγάλου: Έχουμε διορθώσει όλες τις παρατυπίες

«Έχουμε καλύψει τα θέματα του πορίσματος της ΤτΕ» ανέφερε ο CEO της τράπεζας.

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις παρατυπίες εσωτερικού ελέγχου που προέκυψαν σε έναν πρόσφατο έλεγχο της κεντρικής τράπεζας».
Αυτό δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

«Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας είναι ένα ζήτημα που έχει ήδη αντιμετωπιστεί στα οικονομικά μας αποτελέσματα σε προηγούμενες περιόδους», πρόσθεσε.

«Έχουν αντιμετωπιστεί πτυχές που συμπεριλαμβάνουν παρατυπίες στον εσωτερικό έλεγχο και στις επιδόσεις συγκεκριμένων μελών της προηγούμενης εταιρικής διακυβέρνησης. Αυτά τα ζητήματα είναι πίσω μας για τα καλά, και μας επιτρέπουν να εστιάσουμε αποκλειστικά στην υλοποίηση της Ατζέντας 2020», ανέφερε ο Χ. Μεγάλου.

Ο ίδιος δεν ήθελε να σχολιάσει για τη φύση των παρατυπιών ή πώς και πότε αντιμετωπίστηκαν. Επίσης δεν ήθελε να δώσει λεπτομέρειες για την εμπιστευτική έκθεση ελέγχου της κεντρικής τράπεζας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η τράπεζα εστιάζει στο επιχειρηματικό της πλάνο, το οποίο επίσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας, της Πειραιώς Legacy Unit, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να «καθαρίσει» τον ισολογισμό της.