Δέκα λόγοι για να σταματήσετε να εργάζεστε τόσο σκληρά

Δέκα λόγοι για να σταματήσετε να εργάζεστε τόσο σκληρά

Για ποιους λόγους η πολλή εργασία δεν είναι αποδοτική;

«Για να πετύχεις, πρέπει να δουλέψεις σκληρά», με αυτό το μότο μας μεγάλωσαν. Μήπως, όμως, το να εργάζεστε τόσο πολύ δεν είναι όσο αποτελεσματικό νομίζατε και εν τέλει έχει τα αντίθετα αποτελέσματα;

Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δε πρέπει να εργάζεστε τόσο σκληρά:

Ποιότητα VS Ποσότητα
Προσπαθείτε να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό σε καθετί που κάνετε, αλλά αναλαμβάνοντας συνεχώς κι άλλες υποχρεώσεις αυξάνεται ο κίνδυνος να μην μπορέσετε να είστε τόσο αποδοτικοί. Περιοριστείτε σε projects και πράγματα που μπορείτε να κάνετε, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο ύπνος είναι σημαντικός
Μην παραλείπετε τις ώρες του ύπνου για να εργάζεστε περισσότερο. Το να ξεκουράζεστε αρκετά θα αυξήσει την αποδοτικότητα σας. Σκεφτείτε απλά πόσοι άνθρωποι έχουν καταρρεύσει επειδή δε ξεκουράζονται αρκετά.

Δεν είστε αποδοτικοί όταν χρειάζεται
Μπορεί να προετοιμαζόσασταν καιρό για τη παρουσίαση αλλά αν μπείτε στο meeting room κουρασμένοι δε θα μπορέσετε να πείσετε το κοινό σας. Σίγουρα δε θα καταφέρετε να μεταδώσετε την ενέργεια σας και τις ιδέες σας και θα είναι ένα χάσιμο χρόνου.

Η διάθεση σας παίζει ρόλο
Η πίεση στην δουλειά εξαιτίας του φόρτου εργασίας έχει ως αποτέλεσμα κάποιες φορές να είστε πιο ευερέθιστοι. Με μαθηματική ακρίβεια αυτό θα οδηγήσει σε εντάσεις στον εργασιακό χώρο αλλά και στις σχέσεις σας. Προσπαθήστε να παραμένετε ήρεμοι παρά τα προβλήματα.

Η κρίση σας είναι περιορισμένη
Έρευνες έχουν δείξει πως η πίεση αλλά και η κούραση επηρεάζουν άμεσα τις κριτικές σας ικανότητες και τη διαύγεια σας – πράγματα απαραίτητα για μια επιτυχημένη καριέρα.

Καταστρέφετε τις σχέσεις σας
Οι περισσότεροι επαγγελματίες «φέρνουν» τη δουλειά στο σπίτι, με αυτό τον τρόπο δεν αφιερώνουν χρόνο στην οικογένεια και στις παρέες τους. Είναι πιο σημαντική η δουλειά από τους ανθρώπους;

Πάντα θα υπάρχει δουλειά
Το ένα project γεννά ένα καινούργιο, έτσι αν δε βάλετε όρια ή χρονοδιάγραμμα δε θα μπορέσετε να ηρεμήσετε ποτέ. Οι δουλειές δεν τελειώνουν.

Δίνετε το λάθος παράδειγμα
Τι πρόσωπο βγάζετε στους συναδέλφους σας; Ενός ανθρώπου που δεν έχει προσωπική ζωή, που δε μπορεί να συνδυάσει προσωπική με επαγγελματική ζωή, που είναι απορροφημένος διαρκώς στα προβλήματα της δουλειάς; Τότε, μάλλον, οι υπόλοιποι δε θα θελήσουν να σας μοιάσουν.

Ταλαιπωρείτε τον οργανισμό σας
Στρες, άγχος, καθιστική ζωή, πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή και ανήσυχος ύπνος συνθέτουν το «καταστροφικό κοκτέιλ» για την υγεία σας.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς δεν είναι όσο σημαντικό νομίζετε
Δεν υπάρχει κάτι που δε μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη μέρα. Έτσι σκεφτείτε την επόμενη φορά που θα είστε με την οικογένεια σας και θα τους αφήσετε για να απαντήσετε κάποια κλήση.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πέντε βιβλία που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας

Οι πέντε μύθοι της αγοράς εργασίας

Εννιά περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα