Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές

Διαγωνισμός για καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές

Ο ΔΑΑ φιλοδοξεί να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και να τους βοηθήσει να τα εφαρμόσουν στο αεροδρόμιο.

Διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές στο χώρο του αεροδρομίου της Αθήνας ξεκινά ο Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν.

Με το διαγωνισμό αυτό, που έχει τίτλο «THE DIGITAL GATE», ο ΔΑΑ φιλοδοξεί να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υπηρεσιών και να τους βοηθήσει να τα εφαρμόσουν στους χώρους του αεροδρομίου.

Φιλοδοξία είναι να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό και ως προτεινόμενα πεδία εφαρμογής είναι:

– Η διευκόλυνση και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τα μέλη της κοινότητας του αεροδρομίου (επιβάτες, εργαζόμενοι, επισκέπτες, επιχειρήσεις, κ.α.)

– Η εξατομίκευση υπηρεσιών και συστήματα συστάσεων

– Η δυναμική επιλογή των κατάλληλων μέσων επικοινωνίας

– Η αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Networking)

– Η προσαρμογή των υπηρεσιών στην τοποθεσία του επιβάτη στο αεροδρόμιο (location-based services)

Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους, στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, ο ΔΑΑ θα επιλέξει ποιες από αυτές τις ιδέες/προτάσεις θα αξιοποιηθούν και σε πραγματικό περιβάλλον. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 1 έως 3 άτομα, που θα πρέπει να είναι έως 35 ετών. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, στο http://thedigitalgate.gr