Διευκρινίσεις ΤΑΙΠΕΔ: Στο 31,2% το ποσοστό στη Helleniq Energy – Από το δημόσιο θα διορίζονται τρία μέλη του ΔΣ

Διευκρινίσεις ΤΑΙΠΕΔ: Στο 31,2% το ποσοστό στη Helleniq Energy – Από το δημόσιο θα διορίζονται τρία μέλη του ΔΣ
Τι απαντά σε δημοσιεύματα η εταιρεία.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τη συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Helleniq Energy, μετά την ολοκλήρωση του placement για το 11% των μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύθηκε με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο, το νέο ποσοστό του ΤΑΙΠΕΔ στην εισηγμένη ανέρχεται σε 31,2% (από 35,5% προηγουμένως), κατέχοντας 95.301.987 μετοχές.

Παράλληλα, το Ταμείο διαβεβαίωσε ότι η συνολική έμμεση συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό -δια του ΤΑΙΠΕΔ κι άλλων νομικών προσώπων/φορέων του Δημοσίου- εξακολουθεί να υπερβαίνει το ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας, διατηρώντας τα σχετικά δικαιώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλωστε, σε συνέχεια αιτήματος που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ, το διοικητικό συμβούλιο της Helleniq Energy συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου, με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναλογική εκπροσώπηση του δημοσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, με τη δυνατότητα διορισμού τριών μελών, σε περίπτωση που το ποσοστό που κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, στο μετοχικό της κεφάλαιο, κυμαίνεται μεταξύ 25% και 35%.

Αυτό σημαίνει ότι μετά την τροποποίηση του Καταστατικού, τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα διορίζονται απευθείας από το ελληνικό δημόσιο και δεν θα εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: