Δημοσιογράφος της ρωσικής τηλεόρασης σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία

Δημοσιογράφος της ρωσικής τηλεόρασης σκοτώθηκε στην ανατολική Ουκρανία

Αυξάνεται ο αριθμός των ανταποκριτών που χάνουν τη ζωή τους στην Ουκρανία.

Δημοσιογράφος που εργαζόταν στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκε από πυρά στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνεται ένοπλη φιλορωσική εξέγερση, ανακοίνωσε ο εργοδότης του, το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal.

Ο Ανατόλι Κλιάν, ένας 68χρονος εικονολήπτης, έκανε ρεπορτάζ χθες βράδυ με τους αντάρτες γύρω από ουκρανική στρατιωτική μονάδα της περιφέρειας του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Βρισκόταν μαζί με μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων τους οποίους οδηγούσαν αντάρτες του Ντονέτσκ σε σημείο για να συναντήσουν μητέρες στρατιωτών που είχαν πάει για να ζητήσουν τα παιδιά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή.

«Μόλις μετέβησαν στην περιοχή, ακούστηκαν πυροβολισμοί που προέρχονταν από την πλευρά των στρατιωτών. Ο Ανατόλι Κλιάν τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά», έγραψε το τηλεοπτικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δημοσιογράφοι τραυματίστηκε και νοσηλεύεται, διευκρίνισε μια ρεπόρτερ του ρωσικού δικτύου Russie 24.

Ο Κλιάν εργαζόταν τα τελευταία 40 χρόνια για τη ρωσική τηλεόραση και είχε κάνει πολλές αποστολές σε δύσκολες περιοχές, σύμφωνα με το Pervy Kanal.

Στις 17 Ιουνίου, δύο δημοσιογράφοι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης σκοτώθηκαν στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ και ο εργοδότης τους είχε αποδώσει τον θάνατό τους σε πυρά των ουκρανικών δυνάμεων.

Ο Ιταλός φωτογράφος Αντρέα Ροτσέλι σκοτώθηκε κοντά στο Σλαβιάνσκ στα τέλη Μαΐου, όπως και ο Ρώσος βοηθός του Αντρέι Μιρόνοφ.

Διαβάστε ακόμα:

Τηλεφωνική διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία

Αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από το Ιράκ

Εκεχειρία ή κυρώσεις το δίλημμα για τη Ρωσία