Δύο «πτήσεις» προς… ελληνικό ρεμπέτικο και jazz

Δύο «πτήσεις» προς… ελληνικό ρεμπέτικο και jazz

Το αεροδρόμιο της Αθήνας μετατρέπεται σε… «Μουσικοδρόμιο» γεμάτος με μελωδίες α λα ελληνικά.

Οι «Μουσικές Παρασκευές» στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζονται με τους Gadjo Dilo!

Αύριο Παρασκευή καθώς και την επόμενη 26 Σεπτεμβρίου, το μοναδικό αυτό σχήμα που εμπνέεται από τον σπουδαίο Django Reinhardt, αλλά και από τα ελληνικά ρεμπέτικα και τα λαϊκά τραγούδια του χθες, υπόσχεται να απογειώσει και να στροβιλίσει τη διάθεση των ταξιδιωτών και των επισκεπτών, με Gypsy Jazz και Swing μελωδίες σε χρώμα ελληνικό.

Αντλώντας έμπνευση από τον σπουδαίο τσιγγάνο κιθαρίστα της swing Django Reinhardt καθώς και από ελληνικά ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια προηγούμενων δεκαετιών, οι Gadjo Dilo πειραματίζονται αναμειγνύοντας τις δύο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, με αποτέλεσμα δύο live γεμάτα ρυθμό και κεφάτες μελωδίες.

Οι Gadjo Dilo είναι ένα μοναδικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να αναβιώσει τη τσιγγάνικη μουσική παράδοση του Manouche. Πηγή έμπνευσής τους ο σπουδαίος τσιγγάνος κιθαρίστας της τζαζ Django Reinhardt, ο οποίος χαρακτηρίζεται από όλους τους τζαζ μουσικούς ανεξαιρέτως ως ιδιοφυΐα.

Τα live των Gadjo Dilo στο αεροδρόμιο, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon», μια συνεργασία του ΔΑΑ με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να μεταμορφώνει το αεροδρόμιο της Αθήνας σε… «Μουσικοδρόμιο»!

Παρασκευή, 19 & 26 Σεπτεμβρίου, 13:30 – 14:30, Εμπορικό Κέντρο Αεροδρομίου (χώρος ελεύθερης πρόσβασης)