Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης- Πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης- Πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα νεκρούς

Τουλάχιστον 10 νεκροί και 50 τραυματίες από εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Eξετάζεται το σενάριο της τρομοκρατίας δήλωσε ο Πούτιν.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε στο Reuters πηγή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο βαγόνια σε δύο σταθμούς του μετρό, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αγίας Πετρούπολης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια. Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμη, επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη της πόλης, πως υπάρχουν επίσης 50 τραυματίες.

Για την διακομιδή των τραυματιώνχρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επι τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών. Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από την στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στην στάση «Σαντόβαγια».

Σύμφωνα με νεώτερο τηλεγράφημα του Ιντερφάξ, έχουν κλείσει όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Βαλντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ερευνούν τα αίτια (της έκρηξης-σ.σ.), προσθέτοντας ότι «τα αίτια της έκρηξης δεν είναι σαφή, είναι πολύ νωρίς. Εξετάζουμε ως πιθανή αιτία την τρομοκρατία όπως και την εγκληματική ενέργεια».

Ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολή, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram,αναφέρεται ότι “λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας” και πως η “διοικηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο”.