Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω πυρκαγιάς: Πού έχουν κλείσει οι δρόμοι

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω πυρκαγιάς: Πού έχουν κλείσει οι δρόμοι
Αυτοκίνητα κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι διακοπές κυκλοφορίας και οι παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική. Ανοιχτή και χωρίς διόδια παραμένει η Αττική Οδός.

Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί.

Ειδικότερα:

 • Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) για τα ΙΧ και μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας) για τα φορτηγά.
 • Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)
 • Επισημαίνεται ειδικά για τα φορτηγά, θα ακινητοποιούνται στα όρια Μαγνησίας όσα έρχονται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και όσα ξεκινούν από Φθιώτιδα στα όρια της Βοιωτίας. Εκεί θα είναι ο τελικός σταθμός για όσα έχουν προορισμό την Αττική, ενώ τα υπόλοιπα, με προορισμό Πελοπόννησο, θα εκτρέπονται μέσω Θερμοπύλων- Λειβαδιάς.
 • Για τα ΙΧ και άλλα μικρά οχήματα, που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα γίνεται εκτροπή από Α/Κ Θηβών (χ/θ 90,000) και τελικώς διεξαγωγή της κυκλοφορίας τους από την Επ. Οδό Θηβών – Μουρικίου και ακολούθως από Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.

Αναστρόφως, όσα οχήματα θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν το δρομολόγιο Π.Ε.Ο Ελευσίνας- Θηβών, Επ.Ο. Μουρακίου- Θηβών- ΠΑΘΕ.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό εξαιρούνται:

 • Οχήματα οδικής βοήθειας.
 • Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
 • Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
 • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση παρατηρείται στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. όπου και γίνεται η αναστροφή των οχημάτων προς Αθήνα, εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στον παράδρομο όσο και στο κυρίως ρεύμα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο Αθηνών- Λαμίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση προς την Γέφυρα Καλυφτάκη εκτός εξαιρετικών αναγκών, και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τροχονόμων.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 1. Κόμβος Βαρυπόμπης – Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυπόμπη
 2. Τατοιου από την Λ. Κύμης στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
 3. Ανώνυμη οδός από την περιοχή Σφενδαλη προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία
 4. Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας από το ύψος του κόμβου των Οινοφύτων εως την Γέφυρα Καλυφτάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
 5. Κόμβος Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ:

 1. Λεωφόρος Κρυονερίου από την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως στο ρεύμα προς νεκροταφείο
 2. Ιπποκράτους από την συμβολή της με την οδό Αριστογειτονος
 3. ΕΟ Μαλακάς Σκάλας Ωροπού από την συμβολή της με την οδό Καβάφη
 4. Πάρνηθος από την συμβολή της με την οδό Αγίας Τριάδος
 5. Δροσοπηγής από το ύψος της Ν.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Δροσοπηγή
 6. Τατοιου από την συμβολή της με την οδό Ερυθραίας στο ρεύμα προς Βαρυμπόμπη
 7. Μουσών από την οδό Ορφέως
 8. Τατοίου από το ύψος της Νότιας πύλης αεροδρομίου
 9. Τατοίου από το ύψος του ιερού Ναού Αποστολου Πέτρου και Παύλου
 10. Λεωφόρος Κρυονερίου από την οδό Λεύκης
 11. ΕΟ Μαλακάσας Σκάλας Ωροπού από την οδό Ανεξαρτησίας
 12. Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου- οδός Μακεδονία
 13. Ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου- Οδός Τυρταιας
 14. Αγίου Μερκουρίου από την οδό Αγίας Τριάδος
 15. Ιπποκράτους από το ύψους του καταστήματος με την επωνυμία Λακκαγκίνη στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτους Πολιτεία
 16. Λ. Τυρταίου από γέφυρα Αφίδνων προς Αφίδνες.

Ανοιχτή και χωρίς διόδια παραμένει η Αττική Οδός.

Ανοιχτή και χωρίς διόδια παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η Αττική Οδός, λόγω της έκτακτης κατάστασης με τα πύρινα μέτωπα που επικρατεί στην Αττική, ενώ η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας είναι κλειστή και είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει.

Οι διερχόμενοι στην Αττική Οδό δεν καταβάλλουν το αντίτιμο ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση στους σταθμούς των διοδίων, αλλά και προς την διευκόλυνση των μετακινούμενων από και προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Δεν έχει ανακοινωθεί έως πότε θα διαρκέσει το μέτρο.

Η Ελληνική αστυνομία ενημέρωσε με δελτίο Τύπου πως θα υπάρξει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας στα δύο ρεύματα της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων λόγω του πύρινου μετώπου που μαίνεται στη Βόρεια Αττική.

«Για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, από την 18:50 ώρα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021 και μέχρι εξάλειψης των προκληθέντων από την πυρκαγιά δυσμενών συνθηκών ορατότητας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως ακολούθως:

Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και

Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας).