Ενώνεται ξανά η Βρετανία με Ιράν με πτήση της British Airways

Ενώνεται ξανά η Βρετανία με Ιράν με πτήση της British Airways
Photo:

Στις 14 Ιουλίου η πρώτη αεροπορική πτήση σε μια από τις πιο αναπτυσσόμενες χώρες της Μ. Ανατολής.

Στις 14 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αεροπορική επανασύνδεση της Βρετανίας με το Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η British Airways.

Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την άρση των διεθνών κυρώσεων εναντίον του, η βρετανική αεροπορική εταιρεία διευθέτησε όλες τις εκκρεμότητες και τις διαδικασίες που απαιτούνταν.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία, η British Airways θα πραγματοποιεί έξι πτήσεις την εβδομάδα από το Χίθροου του Λονδίνου, με αεροσκάφος τύπου Boeing 777, ενώ από το χειμώνα, οι πτήσεις θα γίνονται καθημερινά και ενδεχομένως με μεγαλύτερη συχνότητα ανά 24ωρο.

«Το Ιράν είναι μία αναπτυσσόμενη και μεγάλη αγορά και η Τεχεράνη μία υπέροχη επιχειρηματική πόλη. Γι’ αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να αποκτήσουμε μία ακόμη πρόσβαση στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νέιλ Κότρελ, επικεφαλής του σχεδιασμού δικτύου της εταιρείας.

Η πρώτη πτήση που πραγματοποίησε η British Airways στην Τεχεράνη ήταν το 1946, λίγους μήνες μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με βάση τους εκτιμητές της αγοράς, η Τεχεράνη θα εξελιχθεί σε μεγάλο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας ήδη μεγάλες αλυσίδες διατροφής, κατασκευαστικές εταιρείες και εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα, λέγεται ότι θα είναι ένας από τους 14 προορισμούς που θα προταθούν για διακοπές στους Βρετανούς τουρίστες για το 2016, μαζί με τις Κόστα Ρίκα, Λίμα και Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.