ΕΟΦ: Δεν αποσύρεται παρτίδα εμβολίου της AstraZeneca

ΕΟΦ: Δεν αποσύρεται παρτίδα εμβολίου της AstraZeneca
epa08905679 A vaccination is prepared at the University Clinic in Frankfurt, Germany 27 December 2020, prior to the administration of 150 Corona vaccinations. The EU is launching a co-ordinated vaccine rollout to fight Covid-19, as the Pfizer-BioNTech vaccine has been delivered to all 27 member states. EPA/ANDREAS ARNOLD / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O ΕΟΦ επισημαίνει πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες που παρατηρήθηκαν στην Αυστρία δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Δεν αποσύρεται καμία παρτίδα εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα, ενημέρωσε ο ΕΟΦ με σχετική ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απόσυρση μιας συγκεκριμένης παρτίδας εμβολίου της εταιρείας, ύστερα από το θάνατο νοσηλεύτριας στην Αυστρία, όπως είχε μεταδώσει το Λετονικό πρακτορείο Leta.

O ΕΟΦ ανακοίνωσε πως το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ακόμη πως «Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία».