Επενδύσεις 240 εκατ. στο Costa Navarino

Επενδύσεις 240 εκατ. στο Costa Navarino

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. που ελέγχει το Costa Navarino.

Οι νέες επενδύσεις στο Costa Navarino-ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ- αφορούν στην ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού καταλύματος που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 300 κλινών, στην περιοχή Navarino Bay, καθώς και την ανέγερση επιπλωμένων κατοικιών δυναμικότητας 900 κλινών. Περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών και διάφορα συμπληρωματικά οικήματα και κτήρια για την εξυπηρέτηση των κύριων υποδομών.

Το νέο επενδυτικό σχέδιο αποτελεί συνέχεια της επένδυσης που προσέγγισε τα 500 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στα δύο ξενοδοχεία που λειτουργούν ήδη στο Navarino Dunes και δύο γήπεδα γκολφ, ένα στην περιοχή Navarino Dunes και ένα στην περιοχή Navarino Bay. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας που ανακοίνωσαν στο τέλος του 2104 η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου με τον όμιλο Olayan.

Την ίδια ώρα, η επίδραση της επένδυσης της Costa Navarino στην τοπική οικονομία από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι και σήμερα εκτιμάται στα 907,5 εκατομμύρια, ενώ η δευτερογενής επίδραση των εσόδων της στη περιοχή της Μεσσηνίας για το 2014 ανέρχεται σε 117,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΙΠΑ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.