Γιατί η Tesla βγαίνει κερδισμένη από την απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ

Γιατί η Tesla βγαίνει κερδισμένη από την απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ
12 November 2021, Lower Saxony, Hanover: Cars drive past a dealership of the electric car manufacturer Tesla (long shutter speed shot). Tesla's stock has gained about 50 percent since the beginning of the year. Tesla is now worth more than a trillion dollars on the stock market. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η General Motors τονίζει πως η απεργία «δεν πρόκειται να είναι καλή για το σύνολο της οικονομίας».

Εν μέσω της αναμονής για τις επιπτώσεις που θα έχει η απεργία των εργαζομένων στις τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, μερίδα των επενδυτών στρέφεται στην Tesla του Έλον Μασκ.

Πριν από το άνοιγμα της Wall Street για την Παρασκευή, η μετοχή της Tesla έφτασε να κερδίζει έως και 1% ενώ οι μετοχές των εταιρειών που επηρεάζονται άμεσα από την απεργία (General Motors, Ford και Stellantis) σημείωναν υποχώρηση έως και 1,5%.

Οι εργαζόμενοι της Tesla δεν είναι συνδικαλισμένοι, οπότε η εταιρεία δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί με την ομοσπονδία των εργαζομένων United Auto Workers (UAW), η οποία ζητά μεγάλες μισθολογικές αυξήσεις μεταξύ άλλων παραχωρήσεων από τις Big 3 της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν θα είναι καλό για την οικονομία»

Σχολιάζοντας την απόφαση για την απεργία, η CEO της General Motors, Μαίρη Μπάρα, δήλωσε πως η εταιρεία είναι «έτοιμη για να συνεχίσει τις συζητήσεις» με την UAW.

«Πρέπει να έχουμε γρήγορα μια συμφωνία» υποστήριξε και πρόσθεσε πως η απεργία δεν θα είναι θετική ούτε για την GM ούτε για τον κλάδο συνολικά».

Παράλληλα, η Μπάρα τόνισε πως η απεργία «δεν πρόκειται να είναι καλή για το σύνολο της οικονομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: