Η επιβράβευση των εργαζομένων το «εισιτήριο» στο ταξίδι της Edenred

Η επιβράβευση των εργαζομένων το «εισιτήριο» στο ταξίδι της Edenred

Ο Γιάννης Κολοβός μιλά για τη διάκριση στα BestWorkplaces 2014 της εταιρείας πίσω από τα «Ticket Restaurant».

Όταν ήταν φοιτητής φανταζόταν τον εαυτό του στέλεχος σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία. Τελειώνοντας τις σπουδές του κατάφερε να εργαστεί στο εξωτερικό για λογαριασμό αρκετών εταιρειών και σήμερα διοικεί μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίνονται για το καλύτερο εργασιακό τους περιβάλλον.

Ο Γιάννης Κολοβός, Γενικός Διευθυντής της Edenred, της εταιρείας που διακρίθηκε στα BestWorkplaces 2014 ως μια από τις τέσσερις «μικρές» επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία από 20 έως 49 εργαζόμενους, έχει κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Για εμάς είναι πιο σημαντική η ουσία της βράβευσης από την ίδια τη βράβευση. Συμμετέχουμε στον εν λόγω θεσμό κάθε δύο χρόνια. Δεν σας κρύβω πως η συμμετοχή μας έγινε χάρη στην παρότρυνση των εργαζομένων. Νομίζω ότι η διάκριση που λάβαμε είναι ακριβώς αυτό που είμαστε», αναφέρει με περηφάνια στο Fortunegreece.com ο κ. Κολοβός.

H Edenred, η εταιρεία που εφηύρε την διατακτική γεύματος Ticket Restaurant έχει καταστεί σήμερα παγκόσμιος ηγέτης στις προπληρωμένες εταιρικές υπηρεσίες. Σχεδιάζει και χειρίζεται λύσεις που διευκολύνουν τη ζωή των εργαζομένων και βελτιώνουν την απόδοση των εταιρειών.

 

Πράος, αισιόδοξος και σίγουρος για τις δυνατότητες της εταιρείας του, ο Γενικός Διευθυντής της Edenred αποπνέει τη βεβαιότητα πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί να αναπροσαρμοστούμε στην κρίση. «Η κρίση δεν είναι υποχρεωτικά μια περίοδος στην οποία πρέπει να συμμαζευτείς. Μπορεί κανείς να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς αρκεί να «χτίζει» για την επόμενη μέρα. Βέβαια είδαμε από πολύ κοντά τις απολύσεις στις οποίες προέβησαν οι επιχειρήσεις, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και τις προσπάθειες που έκαναν για να κρατηθούν στην αγορά».

Εστιάζοντας στην Edenred ο ίδιος τονίζει πως αν κατάφεραν μέσα σε αυτή την εξαετία να διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα και να αναπληρώσουν το χαμένο έδαφος από τις εταιρείες που είτε συρρίκνωσαν το προσωπικό τους είτε έβαλαν λουκέτο, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι έδωσαν έμφαση σε καινούριες υπηρεσίες και προϊόντα.

Το 2013 έκλεισε με άνοδο 10% σε σχέση με το 2012 και οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρονιά είναι θετικές. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μιλάω με στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες και διακρίνω μια δυσκολία στο να πουν ότι όλα είναι καλά. Η κρίση είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν και να αναζητήσει μια αντίστοιχη εμπειρία που θα του υποδείξει πώς να πορευτεί στο παρόν. Το 2014 υπάρχει  μια τάση στην αγορά ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνυπολογίζουμε εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον».

Από το 1997 που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, μέχρι και σήμερα, η Edenred αποτελεί μια ισχυρή δύναμη στην ελληνική αγορά και συνεργάζεται με πάνω από 2.300 εταιρείες-πελάτες, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100.000 χρήστες. Παράλληλα, συνεργάζεται με περισσότερα από 10.000 συμβεβλημένα σημεία-καταστήματα. «Κρατήσαμε το βήμα και το κεφάλι ψηλά μέσα στην κρίση και ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες χάρη στο θετικό πνεύμα που υπήρχε μέσα στον οργανισμό. Έπρεπε να υπάρχει η αίσθηση της δημιουργικότητας  και το σκεπτικό ότι δουλεύεις για την επόμενη μέρα. Αυτό απέπνεε σιγουριά τόσο στους εργαζόμενούς μας όσο και στους πελάτες μας».

Πολλές εταιρείες συνεχίζουν μέσα στην κρίση να επιβραβεύουν το προσωπικό και τους πελάτες τους μέσω δωροεπιταγών. Πριν από ένα χρόνο η Edenred προώθησε τις gift cards, διεκδικώντας μερίδιο σε μια αγορά που έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας, αυτή της επιβράβευσης των καταναλωτών. Σύναψε συνεργασίες με εταιρείες, όπως για παράδειγμα, ο Κωτσόβολος και η ΕΒΓΑ και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν ο καταναλωτής πραγματοποιούσε αγορές από ένα ποσό και πάνω αυτομάτως κέρδιζε μια δωροεπιταγή. Παράλληλα, στα τέλη του 2013 λάνσαρε στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με την Master Card, fuel cards, κάρτες βενζίνης, οι οποίες χορηγήθηκαν από πολλές εταιρείες στο προσωπικό τους ως ένας τρόπος περικοπής των καθημερινών εξόδων μετακίνησης.  Το μόνο σίγουρο είναι πως στο εγγύς μέλλον θα κάνουν την εμφάνισή τους νέες υπηρεσίες «κομμένες και ραμμένες» στις ανάγκες των εργαζομένων!

Λίγα λόγια για την Edenred
H Edenred αναγνωρίζεται σήμερα παγκοσμίως ως ηγέτης στις υπηρεσίες διατακτικών, κατέχοντας παράλληλα στρατηγική θέση στην αγορά υπηρεσιών ανθρώπινων πόρων.

Έχει παρουσία σε 40 χώρες, με 38 εκατομμύρια χρήστες, 610.000 εταιρείες-πελάτες και περισσότερα από 1.300.000 συμβεβλημένα σημεία-καταστήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2014

Γνωρίστε τις καλύτερες εταιρείες για εργασία στον κόσμο

Το µοντέλο εργασίας της Microsoft Hellas