Έρχεται… «ψυχρολουσία» για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024; Τι προβλέπουν αναλυτές

Έρχεται… «ψυχρολουσία» για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024; Τι προβλέπουν αναλυτές
Photo: pixabay.com
Ποιοί παράγοντες θα επηρεάσουν την περαιτέρω ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας.

Μια εταιρεία τεχνολογικών αναλύσεων προβλέπει «κρύο ντους» για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024.

Συγκεκριμένα, η CCS Insight, με έδρα το Λονδίνο, αναμένει ότι οι πολύ πραγματικές προκλήσεις του κόστους, του κινδύνου και της πολυπλοκότητας στην τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσαν σύντομα να επισκιάσουν το hype της τεχνολογίας το 2024, ανέφερε το CNBC την Τρίτη.

«Ο ντόρος γύρω από τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2023 ήταν τόσο μεγάλος, που πιστεύουμε ότι υπήρξε υπερβολικός και υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να έχει εφαρμογή στην αγορά», δήλωσε ο Ben Wood, επικεφαλής αναλυτής της CCS Insight.

«Απλώς το κόστος ανάπτυξης και διατήρησης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης είναι τεράστιο», δήλωσε ο Wood. Πρόσθεσε ότι ενώ τεράστιες εταιρείες όπως η Google και η Meta μπορούν να επωμιστούν αυτό το κόστος, θα ήταν δυσβάσταχτο για πολλούς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη βασίζεται σε τσιπ για να λειτουργήσει και η πρόβλεψη της εταιρείας έρχεται εν μέσω ανησυχιών για παγκόσμια έλλειψη τσιπ.

Η σημασία αυτών των τσιπ έχει πυροδοτήσει ακόμη και μια παγκόσμια κούρσα για τα προϊόντα της Nvidia μεταξύ των γίγαντων της βιομηχανίας – από τον Έλον Μασκ μέχρι τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.

Σε μια απάντηση στην εκτίναξη της ζήτησης, η αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων εταιρεία, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι σχεδιάζει να τριπλασιάσει την παραγωγή των τσιπ.

Και η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης OpenAI διερευνά τώρα σχέδια για την κατασκευή των δικών της τσιπ, ανέφερε την Παρασκευή το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: