Η «εθνική διάθεση» τραβάει την ανιούσα

Η «εθνική διάθεση» τραβάει την ανιούσα

Η αρνητική διάθεση περιορίζεται και η καλή ψυχολογία βοηθά στην έξοδο από την κρίση.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κάποτε είπε «ο απαισιόδοξος βλέπει μόνο την πιθανή δυσκολία σε μια ευκαιρία, ενώ ο αισιόδοξος βλέπει μόνο την ευκαιρία σε μια δυσκολία»!

Όσα ζούμε αυτές της μέρες, έρχονται να επιβεβαιώσουν την ζωτική σημασία της ελπίδας στην ζωή μας.

Καθημερινά τόσο στον επαγγελματικό, όσο και στον φιλικό μου κύκλο, διακρίνω μια μικρή, αλλά ευδιάκριτη αλλαγή διάθεσης.

Η μιζέρια και η καταθλιπτική διάθεση έχει αρχίσει να περιορίζεται. Η «Εθνική διάθεσή» των συμπολιτών μας τείνει να τραβήξει την ανιούσα!

Οι πιο συγκρατημένοι, θα μιλήσουν για “πυροτεχνήματα” και “μια από τα ίδια”. Εν μέρει, δεν έχουν άδικο. Δεν λύθηκαν τα προβλήματα (ακόμα), αλλά δημιουργούνται προσδοκίες. Η ζωντάνια αντικατέστησε το γκρίζο!

Γιατί είναι σημαντική η θετική “Εθνική διάθεση”; Πολύ απλά, ο έχων θετική ψυχική διάθεση είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσει δυσμενείς συνθήκες.

Στην ιστορική διαδρομή του, ο λαός μας έχει συναντήσει αντίξοες συνθήκες. Όταν η διάθεση ήταν θετική και η πίστη στη νίκη ισχυρή, τα έχει καταφέρει.

Όταν όμως η ψυχική διάθεση στιγματιζόταν από διαμάχες, αρνητισμό και κλίμα καταστροφής, τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Ο παράγοντας ψυχολογία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα εξόδου της χώρας από την δεινή κατάσταση που διέρχεται.

Φαίνεται να έχουμε κερδίσει την πρώτη μάχη!