Έτοιμο το προσχέδιο της συμφωνίας για την Ελλάδα από το Brussels Group

Έτοιμο το προσχέδιο της συμφωνίας για την Ελλάδα από το Brussels Group
Το Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Μαΐου 2015. Συνάντηση είχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη τάσσονται 43 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή επιστολή τους ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση που έχει ήδη στείλει από χθες το δικό της προσχέδιο για συμφωνία

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ολοκληρώθηκε σε επίπεδο Brussels Group η κατάρτιση του προσχεδίου συμφωνίας των δανειστών.

Το εν λόγω προσχέδιο συμφωνίας των δανειστών που έχουν συντάξει οι Θεσμοί, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στην ελληνική κυβέρνηση.

Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Brussels Group, πηγή κοντά στις συζητήσεις δήλωσε στο Reuters ότι ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκονται κοντά στο να αποστείλουν στην ελληνική κυβέρνηση το δικό τους προσχέδιο συμφωνίας.

Το κείμενο των θεσμών θα καταδείξει επί της ουσίας τις συγκλίσεις στις αποκλίνουσες θέσεις μεταξύ των εταίρων.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ «έχουν περιορίσει τις διαφορές τους», πράγμα που σημαίνει πως διαφαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα.

Αξιωματούχοι που επικαλείται ο ίδιος εκφράζουν την ελπίδα ότι μια «πολιτική συμφωνία επί της αρχής» θα μπορούσε να συναφθεί μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, την ημέρα δηλαδή που η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει 303 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι στην ελληνική πρόταση προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% για το 2015 και 1,5% για το 2016, ενώ επίσης προβλέπονται τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6%, 11% και 23%.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε ακόμη: Το περιεχόμενο της νέας πρότασης της Ελλάδας για συμφωνία