Η «ευλογία του Θεού» κοστίζει 50 ευρώ την ώρα!

Η «ευλογία του Θεού» κοστίζει 50 ευρώ την ώρα!

Η γερμανική ιστοσελίδα «Νοικιάστε ένα πάστορα» ελπίζει να καλύψει την ανάγκη της γαμήλιας ευλογίας.

«Παρότι δεν πάμε στην εκκλησία τακτικά, δεν θέλαμε ο γάμος μας να είναι μια απλή, συνηθισμένη τελετή» λέει η τριαντάχρονη Άντρεα, η οποία για να λύσει το πρόβλημα  απευθύνθηκε στον Μίκι Βάις, έναν διπλωματούχο θεολόγο που αυτοαποκαλείται «πάστορας εκδηλώσεων» και προσφέρει χριστιανικούς γάμους σε ζευγάρια που δεν είναι μέλη της εκκλησίας.

Ο Βάις είναι πενηντάρης, έχει μακριά γκρίζα μαλλιά σε κοτσίδα και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας – λέκτορας και πάστορας. Το πλεονέκτημα του είναι ότι ευχαρίστως διευκολύνει τα ζευγάρια σε περίεργες, ασυνήθιστες τοποθεσίες. Έχει ήδη τελέσει γάμους σε αμπελώνες και σε μια υπαίθρια αγορά και σε λίγους μήνες θα μιλήσει σε τελετή που θα γίνει σε μεσαιωνικό κάστρο.

Διαβάστε ακόμη: Το Τίμημα του… Έρωτα!

Η αναζήτηση ενοικιαζόμενου πάστορα γίνεται μέσω της σχετικής ιστοσελίδας και οι προσφορές είναι αρκετές: εκτός από τον Βάις, μπορεί κανείς να νοικιάσει έναν «μη συμβατικό ομιλητή» – πρόσωπο γνωστό από συμμετοχές σε τηλεοπτικά talk shows – ή έναν Βραζιλιάνο ιερέα που «ειδικεύεται» σε μαζικούς γάμους. Υπάρχουν περίπου 20 άτομα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και η αμοιβή τους κυμαίνεται στα 50 ευρώ την ώρα.

Η «επιχείρηση» ήταν ιδέα που είχε πριν τέσσερα χρόνια ο Σάμουελ Ντίκμαν– πιστοποιημένος πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Έσσης- προκειμένου να αυξήσει το εισόδημα του. Παρά την κριτική που δέχεται από την επίσημη εκκλησία, ο Ντίκμαν πιστεύει ότι επιτελεί έργο, φέρνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα απολωλότα πρόβατα πίσω στην αγκαλιά της Εκκλησίας της Γερμανίας, που συρρικνώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 180.000 Καθολικοί και 145.000 Προτεστάντες έχουν ήδη εγκαταλείψει την Εκκλησία από το 2010 και σύμφωνα με τις μετρήσεις, 1.000.000 επιπλέον Χριστιανοί σκοπεύουν να το κάνουν το ίδιο τον επόμενο χρόνο.