Fortune Greece Network: Η οπτική του Γιάννη Μανιάτη για το στοίχημα ενός βιώσιμου πλανήτη

Ο πρώην Υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε πως «πρέπει να είμαστε πονηρεμένοι στα θέματα του περιβάλλοντος».

Οι μεγάλες προκλήσεις της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που έλαβε χώρα στη συνάντηση του Fortune Greece Network, στις 29 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο «Άτρακτος».

Για το ζήτημα έγινε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κουβέντα μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη, Καθητή Ενεργειακής Στατηγικής, πρώην Υπουργού Ενέργειας & συγγραφέα του βιβλίου «Επειδή Δεν Υπάρχει Planet B» και του Παύλου Ευθυμίου, Partner του Fortune Greece.

Ο κ. Μανιάτης περιέγραψε τον αντίκτυπο που έχει η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας, τονίζοντας τις επιπτώσεις του φαινομένου. Ακόμα, είπε πως θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πράσινη μετάβαση, η βιωσιμότητα και η αειφορία είναι έννοιες που δεν αφορούν μόνο τους απλούς ανθρώπους, αλλά και τους τραπεζίτες και τους επενδυτές καθώς «είναι πλέον το μέλλον του πλανήτη» όπως τόνισε.

Ακόμα, ο ίδιος υπογράμμισε πως «πρέπει να είμαστε πονηρεμένοι στα θέματα του περιβάλλοντος» καθώς «τα πράγματα είναι πλέον “σκληρά” οικονομικά».

Ο κ. Μανιάτης στάθηκε στο πως έχουν προσεγγίσει τα θέματα περιβάλλοντος οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δίνοντας έμφαση στο ενεργειακό κόστος.

Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης τόνισε την ανάγκη για την ενίσχυση της «πράσινης» ενέργειας μέσα στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες. «Μπορούμε να ακολοθήσουμε αυτόν τον ενάρετο δρόμο» συμπλήρωσε.

*Για να δείτε όλη τη συζήτηση, κάντε apply στο Fortune Greece Network!

**Οργάνωση Παραγωγής: Artecniko Productions