Γερμανία: «Δεν κατασκοπεύαμε τις ΗΠΑ»

Γερμανία: «Δεν κατασκοπεύαμε τις ΗΠΑ»

Ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διαψεύδει τις δηλώσεις Αμερικανού ομολόγου του.

Ο επικεφαλής της γερμανικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών BND Γκέρχαρντ Σίντλερ διέψευσε σήμερα τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, σύμφωνα με τον οποίο η Γερμανία κατασκόπευε τις ΗΠΑ στο έδαφός τους.

«Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών από τη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον», διαβεβαίωσε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit.

Διαβάστε ακόμη: Εισαγγελικές έρευνες σε Ισπανία και Γερμανία για τις παρακολουθήσεις

Ο επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και ο διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) , ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ, δήλωσαν ενώπιον του Κογκρέσου ότι οι συμμαχικές των ΗΠΑ χώρες πραγματοποιούσαν ή πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ.

Αντιπροσωπεία της γερμανικής καγκελαρίας και των γερμανικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε ακόμη: «Θέμα ρουτίνας» οι παρακολουθήσεις πολιτικών για τις μυστικές υπηρεσίες

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τη σύναψη μεσοπρόθεσμα συμφωνίας με τις ΗΠΑ, με την οποία η Ουάσινγκτον θα αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα κατασκοπεύει τη γερμανική κυβέρνηση ή τις γερμανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Οι ΗΠΑ διέψευσαν κατηγορηματικά τις πρόσφατες κατηγορίες για την συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών. Οι επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, δήλωσαν ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα δεδομένα αυτά, που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, έχουν παραδοθεί στις αμερικανικές υπηρεσίες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο