To γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel

To γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel

«Επεξεργαζόμαστε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε. 

Ως εσφαλμένο απέρριψε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε θετικά μηνύματα για νέα βοήθεια πριν από τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να δώσει ένα θετικό μήνυμα πριν από τις εκλογές, φοβούμενη ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει το γερμανικό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) ενόψει των ευρωεκλογών.

Διαβάστε σχετικά: Γερμανική διαφωνία «κορυφής» για την Ελλάδα

«Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και σημείωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα ισχύει έως το τέλος του 2014. «To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ ανώτατη κυβερνητική πηγή, μιλώντας για τον στόχο εξόδου της χώρας στις αγορές ανέφερε: «Εκεί θα γίνει όλη η προσπάθεια, για το β’ εξάμηνο και είμαστε αισιόδοξοι γι’αυτό».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής της οικονομικής πολιτικής λόγω ευρωεκλογών απάντησε: «Δεν θα χαλάσουμε το σωστό της πορείας ούτε λόγω ευρωεκλογών, ούτε λόγω ΝΔ, ούτε λογω ΣΥΡΙΖΑ ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Εμάς μας ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας».