Γιατί ο CEO της L’Oreal θεωρεί σημαντικό να δοκιμάζει τα προϊόντα του ανταγωνισμού;

Γιατί ο CEO της L’Oreal θεωρεί σημαντικό να δοκιμάζει τα προϊόντα του ανταγωνισμού;
epa08214561 L'Oreal make-up products at the Nestle's own supermarket after the 2019 full-year results press conference of the food and drinks giant Nestle, in Vevey, Switzerland, 13 February 2020. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παγκόσμια ομορφιάς προϊόντων ομορφιάς θα αξίζει περίπου 400 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 από 270 δισ. ευρώ που είναι τώρα.

Ο CEO του γαλλικού κολοσσού των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς, L’Oreal, Νίκολας Ιερώνιμους, φαίνεται να… ασπάζεται τον ανταγωνισμό προς όφελος της βελτίωσης των προϊόντων του δικού του brand.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο ίδιος είπε «δοκιμάζω τα προϊόντα μας, δοκιμάζω τον ανταγωνισμό για να σιγουρευτώ ότι έχουμε το καλύτερο και μερικές φορές βλέπουμε ένα ενδιαφέρον ανταγωνιστικό προϊόν που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Ο Ιερώνυμους ένας αυτοαποκαλούμενος «beauty junkie», που έχει περάσει σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με την L’Oreal, στην οποία ανήκουν brand όπως η Maybelline και η Yves Saint Laurent.

Ο CEO της L’Oreal έχει δει την αγορά ομορφιάς να αυξάνεται και να μεγαλώνει σε περιόδους αστάθειας στο παρελθόν, ενώ παράλληλα την έχει δει να ανοίγει για νέους «παίκτες».

«Υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός, υπάρχουν πολλά brand. Ένα από τα πράγματα που έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών είναι ότι ορισμένα από τα “όρια” για να εισέλθεις στην αγορά -όπως η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου και των social media– επέτρεψε την εμφάνιση πολλών εμπορικών σημάτων», δήλωσε ο επικεφαλής της L’Oréal.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό, ο Ιερώνυμους αναγνωρίζει πως είναι πρόκληση να βρίσκεται κανείς ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες σε μια βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών όπου οι προτιμήσεις και οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς.

«Είμαι ανταγωνιστικός .Αγαπώ τον αθλητισμό και προσπαθώ να είμαι απαιτητικός για τον εαυτό μου και απαιτητικός για όλους, γιατί έχουμε μεγάλους στόχους να πετύχουμε. Το να είμαστε πρώτοι και να αυξάνουμε τη διαφορά μας από τον ανταγωνισμό δεν είναι τόσο εύκολο» τόνισε ο ίδιος

Σε τόσο μεγάλη αγορά όπως τα καλλυντικά μπορεί συχνά να χρειαστεί να νικήσεις άλλους ανταγωνιστές για να παραμείνει στην πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το ασπάζεται ο επικεφαλής της L’Oreal. Στην πραγματικότητα, πιστεύει ότι οι συνέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη βιομηχανία να προσφέρει κάτι πραγματικό καλό στο κοινό.

«Πριν από μερικά χρόνια, το να είσαι CEO σήμαινε να νικήσεις τους άλλους, να κερδίσεις το παιχνίδι απέναντι στους άλλους. Πρέπει ακόμα να συνεχίζουμε να κερδίζουμε μερίδιο στην αγορά, αλλά όλο και περισσότερο πρέπει να συνεργαζόμαστε» υποστήριξε ο Ιερώνυμους. «Και μου αρέσει η ιδέα ότι μερικές φορές παίρνω το τηλέφωνό μου και θα καλέσω τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός ή δύο ανταγωνιστών μας για να συνεργαστούμε στη δημιουργία λύσεων».

Αισιοδοξία για την ανάπτυξη της αγοράς

Ενώ ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί, η αγορά ομορφιάς έχει επίσης επεκταθεί από πλευράς καταναλωτών. Για παράδειγμα, η σχετικά νέα «σοδειά» brand έχει ανοίξει το δρόμο για μια μεταμόρφωση στο χώρο της τεχνολογίας του κλάδου, μέσω εργαλείων που προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες.

Ο Ιερώνυμους αναμένει ότι η αγορά ομορφιάς θα αξίζει περίπου 400 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 από 270 δισ. ευρώ που είναι τώρα, λόγω του διογκούμενου αριθμού αγοραστών της μεσαίας τάξης καθώς και των αγοραστών που αναζητούν προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η L’Oreal εξετάζει επίσης τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον και πώς μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειές της για βιωσιμότητα – ένα βασικό μέρος της ταυτότητάς της που εκτιμά η νεότερη γενιά. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει ως στόχο να χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό μέχρι το 2030.

Υπάρχουν ακόμη εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης στη ανάπτυξη της Κίνας, η οποία έχει μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Ωστόσο, η L’Oreal παραμένει ισχυρή, χάρη στην μεγάλη ζήτηση για προϊόντα ομορφιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης μια σημαντική εξαγορά τον Αύγουστο με την πολυτελή μάρκα Aesop, η οποία είχε ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com