Γιατί το ΔΝΤ παροτρύνει την Ουκρανία να ολοκληρώσει τη νομοθεσία για τα Cryptos

Γιατί το ΔΝΤ παροτρύνει την Ουκρανία να ολοκληρώσει τη νομοθεσία για τα Cryptos
Photo: pixabay.com
"Μπροστά στον πόλεμο, πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το φάσμα των ευκαιριών και να αναπτύξουμε νέους τομείς της οικονομίας".

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προέτρεψε την Ουκρανία να ολοκληρώσει τη νομοθεσία της για τα κρυπτονομίσματα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας πληροφορικής.

“Μπροστά στον πόλεμο, πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το φάσμα των ευκαιριών και να αναπτύξουμε νέους τομείς της οικονομίας”, τόνισε, προσθέτοντας ότι “η νομιμοποίηση του τομέα των Cryptos μπορεί να έχει ισχυρό οικονομικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νομοσχέδια υπό εξέταση

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός, Άλεξ Μπορνιάκοφ, αποκάλυψε σε ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) συμβούλεψε τη χώρα να ολοκληρώσει τη νομοθεσία της για την κρυπτογράφηση.

“Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέτρεψε την Ουκρανία να ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της νομοθεσίας για τα εικονικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το τέλος του 2024″, έγραψε και πρόσθεσε: “Ο σχετικός όρος καθορίστηκε στο μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής που υπεγράφη μεταξύ της Ουκρανίας και του ΔΝΤ, καθώς η τρέχουσα κατάσταση με την έλλειψη ρύθμισης του νέου κλάδου δημιουργεί απειλές για τη σταθερότητα των τιμών και την αποτελεσματικότητα της νομισματικής μετάδοσης”.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος συνέχισε: “Μπροστά στον πόλεμο, πρέπει να αξιοποιήσουμε όλο το φάσμα των ευκαιριών και να αναπτύξουμε νέους τομείς της οικονομίας”, προσθέτοντας:

Η νομιμοποίηση του τομέα μπορεί να έχει ισχυρό οικονομικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας τζίρο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τονίζοντας την ανάγκη “να εισαχθεί κρατική ρύθμιση στην αγορά κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων”, τόνισε ότι “υπάρχει ήδη αρκετό νομοθετικό έργο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ