Γιατί το νέο κατάστημα McDonald’s δεν έχει φωτεινή επιγραφή

Γιατί το νέο κατάστημα McDonald’s δεν έχει φωτεινή επιγραφή
Την τύχη των McDonald’s στην Ελλάδα την ανέλαβε η Premier Capital το 2011.

Λίγα μόλις μέτρα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο της Ακρόπολης, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, βρίσκεται το νέο κατάστημα της αμερικανικής αλυσίδας McDonald’s. Όμως εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα 28 καταστήματα της αλυσίδας που υπάρχουν στην Ελλάδα και τα 38.000 που βρίσκονται σε 100 χώρες, το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μια ειδοποιό διαφορά.

Δεν έχει φωτεινή επιγραφή, ούτε κάποια εξωτερική σήμανση. Ο λόγος, όπως λέει η Simona Mancinelli, managing director στην Premier Capital για την Ελλάδα, είναι γιατί «το νέο κατάστημά μας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο και έχει γίνει με απόλυτο σεβασμό της κείμενης νομοθεσίας και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

Simona Mancinelli, managing director της Premier Capital
Simona Mancinelli, managing director της Premier Capital

Σε αυτό το νέο κατάστημα στο οποίο απασχολούνται 60 άτομα και η επένδυση για τη δημιουργία του άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ, βρέθηκε χθες Τετάρτη η διοικητική ομάδα της Premier Capital plc που είναι Developmental Licencee της McDonald’s για έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τύχη των McDonald’s στην Ελλάδα την ανέλαβε η Premier Capital το 2011, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και με το διεθνές brand να αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας στη χώρα. Δώδεκα χρόνια μετά το δίκτυο της αμερικανικής αλυσίδας αριθμεί πλέον 29 σημεία και απασχολεί 1.500 άτομα, -σε αυτό έχουν βοηθήσει και οι επενδύσεις ύψους 35 εκατ. ευρώ-, τα καταστήματα είναι κερδοφόρα και οι πωλήσεις της Premier Capital Hellas «τρέχουν» με διψήφιο ποσοστό.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περασμένη χρονιά. Πέρυσι οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 81 εκατ. ευρώ – η αλυσίδα «έκοψε» 6 εκατομμύρια αποδείξεις ή 13,5 ευρώ ανά απόδειξη-, όταν το 2021 ήταν 51,97 εκατ. ευρώ και το 2020 37,57 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το εντυπωσιακό ράλι καθοριστική ήταν η συμβολή των νέων καταστημάτων που προστέθηκαν στο δίκτυο αλλά και οι πέντε διαδοχικές ανατιμήσεις στις οποίες προχώρησε.

Για τη φετινή χρονιά η προσθήκη του 29ου καταστήματος της Ακρόπολης και τριών ακόμη στην Αττική μέχρι το τέλος του έτους προδιαγράφουν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ακόμη μια χρονιά ανάπτυξης για την αλυσίδα που «πριμοδοτείται» και από τον κουρασμένο ανταγωνισμό. Το αν μέρος αυτής της ανάπτυξης θα προέλθει και από ανατιμήσεις η διοίκηση της δεν είναι σε θέση να απαντήσει. «Οι ανατιμήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών γίνονται με πολύ σοβαρή μελέτη και αξιολόγηση της αγοράς. Για τη φετινή χρονιά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει και να πούμε τι θα κάνουμε. Παρακολουθούμε τον σφυγμό της αγοράς, αξιολογούμε τι γίνεται με το ενεργειακό κόστος, τον πληθωρισμό, τις πρώτες ύλες και με την αύξηση των μισθών που έχει εξαγγελθεί», λέει η Simona Mancinelli στο Fortune Greece.

Ποιο όμως είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης της Premia Capital; Η όρεξη για ανάπτυξη της στην Ελλάδα δεν σταματά εδώ. «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις επενδύσεις. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα ανοίξουμε 22 νέα καταστήματα ώστε να ξεπεράσουμε τα 50 καταστήματα στην Ελλάδα και να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εργαζομένων μας», λέει ο Melo Hili, Chief Executive Officer της Hili Ventures και πρόεδρος της Premia Capital.

Melo Hili Chief Executive Officer της Hili Ventures και πρόεδρος της Premia Capital
Melo Hili Chief Executive Officer της Hili Ventures και πρόεδρος της Premia Capital

Ο πενταετής σχεδιασμός προβλέπει νέα καταστήματα και εκτός Αθηνών. Με τα αεροδρόμια και το Ελληνικό να αποτελούν σημεία στα οποία η αλυσίδα θα επιδιώξει να εγκατασταθεί. Και όπως λέει ο Melo Hili «και ποιος δεν θα ήθελε να έχει κατάστημα στο project του Ελληνικού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: