Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 νέοι σταθμοί από το άλσος Βεΐκου έως το Γουδή

Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 νέοι σταθμοί από το άλσος Βεΐκου έως το Γουδή
Επιβάτες φορώντας μάσκα και γάντια προστασίας επιβαίνουν σε συρμό του μετρό, Αθήνα, Τρίτη 5 Μαϊου 2020, δεύτερη ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων για την μετακίνηση των πολιτών λόγω κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γραμμή 4 του μετρό εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 300.000 κατοίκους της Αττικής.

Σχεδόν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής θα «αγκαλιάζει» η Γραμμή 4 του Μετρό μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που ουσιαστικά ολοκληρώνει σε μεγάλο βαθμό όλο το δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς.

Στις 7.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στο Γαλάτσι και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την υπογραφή της Γραμμής 4 του Μετρό.

Η γραμμή 4 του μετρό εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί 300.000 κατοίκους της Αττικής, καθώς θα έχει 15 νέους σταθμούς και θα εκτείνεται από το άλσος Βεΐκου ως το Γουδή, αλλά και περιοχές πυκνοκατοικημένες όπως Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός.

Αναλυτικά οι σταθμοί της γραμμής 4 είναι:  Άλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Ελικώνος – Κυψέλη – Δικαστήρια – Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Πανεπιστημιούπολη – Ζωγράφου – Ιλίσια – Γουδή.