Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην Socar

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ για το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην Socar

Η εταιρεία τοποθετήθηκε μετά τη λήξη της εγγυητικής επιστολής και της απόφασης να μην παραταθεί από την αζέρικη επιχείρηση.

Σε ανακοίνωση για την απόφαση της Socar να μην παρατείνει την εγγυητική επιστολή η οποία έληξε την Τετάρτη, τερματίζοντας τη διαδικασία του διαγωνισμού αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ εξέδωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τεράρτης το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Socar και τη ιταλική Snam (η οποία θα αγόραζε το 17% από το ποσοστό των Αζέρων) για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

O τερματισμός των συζητήσεων οφείλεται στο αίτημα της Socar για απομείωση του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ:

«Η εταιρεία ΕΛΠΕ ανακοινώνει ότι η Αζερική εταιρεία SOCAR, με επιστολή της, η οποία παρελήφθη στις 30.11.2016, δήλωσε προς το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρείας την απόφασή της να μην παρατείνει την Απώτατη Ημερομηνία, μέχρι την οποία οι τρεις προαναφερόμενες εταιρείες είχαν ορίσει δια της από 21.12.2013 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών του ΔΕΣΦΑ, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί, ως χρονικό όριο για την πλήρωση των αναβλητικών αιρέσεων για την εκτέλεση της ανωτέρω αγοραπωλησίας. Ως Απώτατη Ημερομηνία είχε οριστεί η 30η Νοεμβρίου 2016, η οποία και παρήλθε χωρίς να έχουν πληρωθεί όλες οι προαναφερόμενες αιρέσεις».