Οι εφαρμογές που προτίμησαν οι Έλληνες την περίοδο της καραντίνας

Οι εφαρμογές που προτίμησαν οι Έλληνες την περίοδο της καραντίνας
Photo: pixabay.com
Παραμείναμε από τους πιο παραδοσιακούς στην Ευρώπη.

Άνοδος καταγράφηκε στις εφαρμογές βίντεο συνομιλιών εν μέσω πανδημίας και εξαιτίας της καραντίνας. Ειδικότερα αρκετοί χρήστες επιλέγουν να τις χρησιμοποιήσουν είτε για να εργασθούν, είτε για να εκπαιδευτούν είτε για να επικοινωνήσουν με τα οικεία τους πρόσωπα εξ αποστάσεως. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Picodi.com, από την στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται στις ευρωπαϊκές χώρες οι περιορισμοί των μετακινήσεων το ενδιαφέρον των χρηστών για τέτοιου τύπου εφαρμογές καταγράφεται αυξημένο έως και επτά φορές.

Ποιες εφαρμογές πήραν την πρωτιά

Σύμφωνα με την έρευνα της Picodi.com η οποία ανέλυσε τον μέσο αριθμό διαδικτυακών αναζητήσεων των δημοφιλέστερων εφαρμογών συνομιλίας, τόσο από τεχνολογικούς κολοσσούς όσο κι από εξειδικευμένες σε αυτές εταιρείες τεχνολογίας, όπως Google, Microsoft, Facebook, Rakuten, Line Corporation ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην Ευρώπη είναι το WhatsApp.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η οποία έχει εξαγοραστεί από το Facebook, αποδείχτηκε η εφαρμογή με τις περισσότερες αναζητήσεις σε 22 χώρες της Ευρώπης.

Το WhatsApp πήρε το προβάδισμα σε ολόκληρη την ήπειρο, από την Πορτογαλία και την Ισπανία, μέσω της Ελβετίας και της Ιταλίας, έως τη Γερμανία και Τσεχία. Ιδιαίτερη ανταπόκριση είχε επίσης  σε Ρωσία, Τουρκία και Ρουμανία.

Μεγάλη φυσικά ήταν και η δημοτικότητα του Zoom της γνωστής αμερικανικής εφαρμογής τηλεδιασκέψεων η οποία κατάφερε να αυξήσει τους χρήστες της κατά 100 εκατομμύρια μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες.

Το Zoom αποδείχτηκε σύμφωνα με την έρευνα η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε 14 χώρες με το ενδιαφέρον γι’ αυτή να καταγράφεται αυξημένο σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία), σε ορισμένες χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία) καθώς και σε Ουκρανία και Μολδαβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Zoom καταγράφει εκρηκτική ανάπτυξη και εκτός ευρωπαϊκού εδάφους, αφού σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της πλατφόρμας οι χρήστες του φτάνουν πλέον τα 300 εκατομμύρια. Εν συγκρίσει με τα μόλις 10 εκατομμύρια που ήταν τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Πιο παραδοσιακοί οι Έλληνες

Ωστόσο οι Έλληνες παρέμειναν παραδοσιακοί χρησιμοποιώντας περισσότερο την εφαρμογή που έχουν μάλλον συνηθίσει τόσα χρόνια.
Σύμφωνα με την Picodi οι χρήστες στην Ελλάδα παρέμειναν πιστοί στο Skype, το οποίο κυκλοφορεί από το 2004.

Το Viber, μια άλλη δημοφιλή εφαρμογή, προτίμησαν εκτός από εμάς και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο και Σερβία.