Η «Hack the Box» στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα χάκερ στον κόσμο

Η «Hack the Box» στοχεύει να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα χάκερ στον κόσμο
Η ελληνοβρετανική startup εξασφάλισε επένδυση ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων για να πετύχει αυτό τον σκοπό της.

Η ελληνοβρετανική startup κυβερνοασφάλειας «Hack the Box» ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επένδυση 1,3 εκατ. δολαρίων για να επεκτείνει την προσπάθειά της να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα χάκερ στον κόσμο.

Καθώς ολοένα και περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνονται διαδικτυακά, οι εταιρείες έχουν γίνει όλο και πιο ευάλωτες σε παραβιάσεις των δεδομένων τους. Τον προηγούμενο μήνα, 2,1 δισ. αρχεία διέρρευσαν εξαιτίας των κυβερνοεπιθέσεων. Παρά τις επιπτώσεις αυτών των συμβάντων ασφάλειας, η ζήτηση για εκπαιδευμένους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας ξεπερνά κατά πολύ τη διαθέσιμη προσφορά. Παγκοσμίως, το χάσμα εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί σε περίπου τρία εκατ. ανθρώπους.

Ο Χάρης Πυλαρινός ίδρυσε το «Hack the Box» το 2017, αφότου συνειδητοποίησε ότι ο πιο ενδιαφέρον και παραγωγικός τρόπος για να χτίσει κανείς τις δεξιότητές του πάνω στην κυβερνοασφάλεια ήταν περισσότερο μέσω της εξάσκησης παρά με την ανάγνωση βιβλίων ή την απόκτηση διπλωμάτων. Αφότου ολοκλήρωσε μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών και διαδικτυακών δοκιμασιών, ξεκίνησε να φτιάχνει μια πλατφόρμα που έμοιαζε με το σύστημα των υπολογιστών που θα μπορούσε να χακαριστεί. Με το να εφαρμόζει πάνω του μηχανικές παιχνιδιών, ο Πυλαρινός ήταν σε θέση να δημιουργήσει με ολοκληρωμένη «παιδική χαρά για εξάσκηση» σε ψηφιακές μηχανές προκειμένου να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους οι λάτρεις της κυβερνοασφάλειας. Κάθε εβδομάδα, το «Hack the Box» δημιουργεί μια νέα ψηφιακή μηχανή, την οποία προσπαθούν να «σπάσουν» οι παίκτες. Οι επιτυχημένες προσπάθειες χακαρίσματος εξασφαλίζουν βαθμούς για τους παίκτες και μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η πλατφόρμα προσφέρει ευκαιρίες εξάσκησης για τους επίδοξους χάκερ σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας, με μερικές από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες να χρειάζονται μέρες για να ολοκληρωθούν.

«Το hacking είναι το νέο gaming»

Σήμερα, η κοινότητα του «Hack the Box» φιλοξενεί πάνω από 120.000 μέλη παγκοσμίως, ενώ παράλληλα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για εταιρικούς πελάτες. Πελάτες όπως η Jet.com και η ΕΥ χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να χτίσουν τα δικά τους, ιδιωτικά εργαστήρια «Hack the Box», όπως και να βρουν υποψήφιους για τις θέσεις κυβερνοαφάλειας στις εταιρείες τους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO, Χάρη Πυλαρινό, το «hacking είναι το νέο gaming. Εξυπηρετούμε ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στην κυβερνοασφάλεια, και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να φέρουμε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στο παιχνίδι μέρα με τη μέρα».

Η υπόλοιπη ιδρυτική ομάδα του «Hack the Box» περιλαμβάνει τον James Hooker, στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και τον Άρη Ζικόπουλο ως CCO. Ο κύκλος των επενδύσεων καθοδηγήθηκε από την Marathon Venture Capital, ένα ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων σε πρώιμο στάδιο, του οποίου ηγούνται οι Γιώργος Τζιράλης και Πάνος Παπαδόπουλος. Αυτή η επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να επεκταθούν οι δωρεάν υπηρεσίες του «Hack the Box», όπως επίσης και να δημιουργηθούν ολοκαίνουρια εργαστήρια προκειμένου να είναι δυνατή η αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των χρηστών.