Η Η&M «κατηγορεί» τον ζεστό καιρό για τις μειωμένες πωλήσεις του Σεπτεμβρίου

Η Η&M «κατηγορεί» τον ζεστό καιρό για τις μειωμένες πωλήσεις του Σεπτεμβρίου

Η H&M απέδωσε στις ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες για τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη τη μείωση των πωλήσεων της κατά τον τρέχοντα μήνα, λέγοντας πως ο ζεστός καιρός καθυστέρησε την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου.

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Το Reuters σημειώνει ότι οι πωλήσεις της βασικής ανταγωνίστριας της H&M, Inditex -που κατέχει το brand της Zara- παρουσίασαν αύξηση 14% για την περίοδο από την 1η Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Για τη χρήση του οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε στο τέλος Αυγούστου, η H&M ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών στα 4,74 σουηδικές κορόνες (431 εκατ. δολάρια) έναντι 902 εκατ. κορόνων το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG ανέμεναν κέρδη 4,72 δισ. κορόνων.

Ο αριθμός του προηγούμενου έτους περιλάμβανε ένα εφάπαξ κόστος 2,1 δισ. κορόνων για την έξοδο του ομίλου από τη Ρωσία, το οποίο επίσης ευθύνεται για τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες της μείωσης των πωλήσεων κατά 10% τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας αύξησε τον στόχο της για λειτουργικό περιθώριο κέρδους στο 10% τον επόμενο χρόνο και γνωστοποίησε πως το πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους της «συνεχίζεται με τη μέγιστη ταχύτητα».

Το 2022, το περιθώριο κέρδους ήταν 3%. Το τρίτο τρίμηνο, το περιθώριο έφτασε το 8% από 2% το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com