Η Puma θέλει να «χτυπήσει» Adidas και Nike στην αγορά των ΗΠΑ

Η Puma θέλει να «χτυπήσει» Adidas και Nike στην αγορά των ΗΠΑ
epa03309696 (FILE) A file photo dated 18 February 2009 showing the logo of the German shoes and sportswear company Puma, Nuremberg, Germany, 18 February 2009. Shares in Puma slumped more than 5 per cent 19 July 2012 after the German sports goods group issued a surprise profit warning amid weak consumer demand in Europe. Germany's second-biggest sports goods maker said its first-half net profit fell by about 13 per cent. It now expects revenue this year will grow at a mid single-digit rate, instead of its previously forecast high single-digit rate. EPA/DANIEL KARMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών στοχεύει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma στοχεύει να ανταγωνιστεί στα ίσια τις ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου Adidas και Nike, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άρνε Φράιντ σε δηλώσεις που προδημοσιεύθηκαν το Σάββατο.

«Είμαστε το νούμερο τρία σε παγκόσμιο επίπεδο και η διαφορά από τις δύο μεγαλύτερες συρρικνώνεται» ανέφερε ο επικεφαλής της Puma στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Welt.

«Είχαμε μια δύσκολη χρονιά στις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή είμαστε το νούμερο οκτώ, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν θα παραμείνει έτσι. Οι ΗΠΑ δεν είναι μόνο μια εξαιρετικά σημαντική αγορά,  οι Αμερικανοί αθλητές και καλλιτέχνες επηρεάζουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο ο Φράιντ.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) σημειώνει πως η Puma άνοιξε ένα κέντρο σχεδιασμού και ανάπτυξης στο Χόλιγουντ για να επικεντρωθεί στην αγορά των ΗΠΑ.

Ο Φράιντ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τιμή της μετοχής της Puma, η οποία έπεσε κατά 40% μεταξύ των μέσων του 2023 και των αρχών του 2024, αλλά πρόσφατα ανέκαμψε. Το απέδωσε στο γεγονός ότι το όνομά του δεν είναι γνωστό στους επενδυτές.

«Η εμπιστοσύνη σε έναν διευθύνοντα σύμβουλο πρέπει να οικοδομηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχουμε τη σωστή στρατηγική» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: