Η Spotify βάζει την τεχνητή νοημοσύνη για μεταφράσεις των podcast σε άλλες γλώσσες

Η Spotify βάζει την τεχνητή νοημοσύνη για μεταφράσεις των podcast σε άλλες γλώσσες
Photo:
Οι φωνητικές μεταφράσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Η Spotify ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως δοκιμάζει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που θα μεταφράζει podcast σε άλλες γλώσσες.

Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια της σουηδικής εταιρείας να αξιοποιήσει τη γενεσιουργό ΑΙ, την τεχνολογία που έχει κατακλύσει τον κόσμο μετά την άνοδο του ChatGPT, για να αξιοποιήσει νέους χρήστες και να αυξήσει τα έσοδά της.

Οι μεταφρασμένες εκδόσεις, οι οποίες τροφοδοτούνται από την πρόσφατα κυκλοφορημένη τεχνολογία δημιουργίας φωνής της OpenAI, θα μιμούνται το ύφος του αρχικού ομιλητή και θα είναι πιο φυσικές από την παραδοσιακή μεταγλώττιση, δήλωσε η Spotify, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η εταιρεία είχε επίσης συνεργαστεί με podcasters, όπως ο Νταξ Σέπαρντ, ο Λεξ Φρίντμαν η Μόνικα Πάντμαν, ο Μπιλ Σίμονς και ο Στίβεν Μπάρτλετ, για το εργαλείο AI.

Οι φωνητικές μεταφράσεις θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσες όπως τα ισπανικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά για έναν επιλεγμένο αριθμό επεισοδίων που έχουν ήδη κυκλοφορήσει και για μελλοντικές κυκλοφορίες επεισοδίων, δήλωσε το Spotify, γεγονός που θα μπορούσε να διευρύνει το κοινό των εκπομπών.

Το Spotify έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές επενδύσεις για τα podcast, ελπίζοντας ότι τα υψηλότερα επίπεδα εμπλοκής των χρηστών θα φέρουν περισσότερους διαφημιστές.

Αυτό όμως οδήγησε σε αύξηση των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας, οι οποίες εκτινάχθηκαν με διπλάσια ταχύτητα από την αύξηση των εσόδων της πέρυσι. Ακόμα, σημειώνεται πως οι διαφημιστικές δαπάνες έχουν μειωθεί λόγω του περιβάλλοντος που έχουν διαμορφώσει στις αγορές τα υψηλά επιτόκια και ο υψηλός πληθωρισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com