Οι startups της InnoEnergy δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Οι startups της InnoEnergy δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

Επιπρόσθετα, από το 2011, 56.000 άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην ενέργεια.

Την έκθεση του έργου της παρουσίασε η InnoEnergy, ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), κατά τη διάρκεια του «The Business Booster», που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση αποκαλύπτει ότι το έργο της InnoEnergy και η υποστήριξη που προσφέρει σε startups στον χώρο της ενέργειας έχει άμεσο αντίκτυπο στη μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια, καθώς οι startups της έχουν δημιουργήσει 1.741 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και, από το 2011, 56.000 άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην ενέργεια.

Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης ήταν ότι οι startups και οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει η InnoEnergy θα παράξουν 1.147 GWh ενέργειας από καθαρές πηγές ενέργειας, εξοικονομώντας 809,5 εκατ. ευρώ σε ενεργειακό κόστος και θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,5 εκατ. τόνους σε διάστημα 25 ετών, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 47.000 αυτοκίνητων από τον δρόμο.

Το «The Business Booster» είναι μία εκδήλωση που συγκεντρώνει καινοτόμους φορείς βιώσιμης ενέργειας, καταξιωμένους παράγοντες της βιομηχανίας, επενδυτές και φορείς του δημόσιου τομέα. Η έκτη έκδοση του «The Business Booster» επικεντρώθηκε στο θέμα «Το μέλλον είναι τώρα». Η InnoEnergy καλωσόρισε περισσότερους από 700 συμμετέχοντες από τουλάχιστον 40 χώρες, που γνώρισαν 150 καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.