Η Tencent επιχειρεί να βάλει την Κίνα στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης

Η Tencent επιχειρεί να βάλει την Κίνα στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης
Photo: AFP
Η κυβέρνηση της Κίνας άρχισε να εγκρίνει τα AI chatbots για δημόσια κυκλοφορία από τον Αύγουστο.

Τη δοκιμή του πρώτου της chatbot τεχνητής νοημοσύνης πραγματοποίησε ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Tencent, καθώς εντείνεται το ενδιαφέρον των εταιρειών της ασιατικής χώρας για τις εφαρμογές AI.

Η Tencent γνωστοποίησε το δοκιμαστικό λανσάρισμα του chatbot με ανάρτηση στο WeChat, ενόψει ενός διήμερου συνεδρίου που ξεκινά την Πέμπτη. Το ποστ περιείχε μια συζήτηση που είχε ένας χρήστης με το AI chatbot, το οποίο τον βοήθησε να γράψει διαφημιστικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ένα νέο μίνι πρόγραμμα με την ονομασία HunyuanAide στο WeChat, αν και παρέμεινε απρόσιτο στο κοινό από την Τετάρτη. Το Reuters ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα για την ανάπτυξη ενός chatbot που μοιάζει με το ChatGPT, με την ονομασία HunyuanAide.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Κίνας άρχισε να εγκρίνει τα AI chatbots για δημόσια κυκλοφορία τον περασμένο μήνα. Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Baidu και SenseTime Group, κυκλοφόρησαν τα AI chatbots τους την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com