Ηλ. Βυζάς (ΕΥ): «Οι εταιρείες έχουν ευθύνη και ταυτόχρονα ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τους χρήστες τους στο ΑΙ»

Στο πλαίσιο του Microsoft Envision Greece, o Ηλίας Βυζάς, Head of Consulting της EY, μίλησε στο Fortune Greece για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην βιομηχανία.

Έρευνα με τίτλο “Work Trend Index” της Microsoft και του LinkedIn, καταδεικνύει ότι 3 στους 4 εργαζόμενους στην οικονομία της γνώσης χρησιμοποιούν, πλέον, Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία τους για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξοικονομήσουν χρόνο που θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν σε σημαντικά κομμάτια της δουλειάς τους που απαιτούν ανθρώπινη ευφυΐα.

Αυτό ήταν ένα από τα βασικά συμπεράσματα που παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν στο Microsoft Envision Greece, την ελληνική εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας σκέψης, ηγεσίας και διαλόγου της Microsoft.

Ο Ηλίας Βυζάς, Head of Consulting της EY, μίλησε στο Fortune για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην βιομηχανία και όπως τόνισε, παρότι βρισκόμαστε λίγο πίσω ως χώρα, σε έρευνα της ΕΥ προέκυψε ότι το 83% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα υλοποιήσουν εφαρμογές ΑΙ σε διάφορους τομείς το προσεχές διάστημα, γεγονός που υπογραμμίζει ότι οι διοικήσεις έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα πολλαπλά οφέλη του εν λόγω τεχνολογικού εργαλείου.

«Στόχος παραμένει το πώς θα αυξήσουμε την απόδοση και θα κάνουμε καλύτερο σχεδιασμό. Η τεχνητή νοημοσύνη ακουμπάει πολλά σημεία και στην παραγωγική διαδικασία και στις κεντρικές υπηρεσίες. Πρέπει να ζούμε στη λογική ότι τα πράγματα αλλάζουν διαρκώς και γι’ αυτό επιβάλλεται να έχουμε λύσεις που μας δίνουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και ένα προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απαιτούνται διαρκώς επενδύσεις στην τεχνολογία».

Αναγνωρίζοντας πως οι εταιρείες έχουν ευθύνη και ταυτόχρονα ευκαιρία να εκπαιδεύσουν τους χρήστες τους, υπογράμμισε πως το μεγάλο στοίχημα είναι οι άνθρωποι να προσαρμοστούν, όσο το δυνατόν καλύτερα, στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: