Θ. Σπανός (PwC): «Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι ο βαθμός ωριμότητας του GenAI»

Το Fortune Greece έδωσε το παρών στο Microsoft Envision Greece.

O ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ψηφιακή μετάβαση οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, βρέθηκε στο επίκεντρο του φετινού Microsoft Envision Greece, την ελληνική εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας σκέψης, ηγεσίας και διαλόγου της Microsoft.

Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχαν περισσότερα από 600 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από τομείς αιχμής της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη μεγάλη διείσδυση που καταγράφει ήδη το ΑΙ σε επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ιδίους τους εργαζόμενους.

Το Fortune Greece έδωσε το παρών και συνομίλησε με τον Θανάση Σπανό, Partner Advisory της PwC, ο οποίος εστίασε, μεταξύ άλλων, στο πώς το AI και το Co-Pilot της Microsoft ξεδιπλώνουν νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

«Τόσο το ΑΙ όσο και το GenAI μπορούν να κάνουν τη δουλειά μας να έχει περισσότερη προστιθέμενη αξία και ταυτόχρονα μας επιτρέπει να εξοικονομήσουμε πολύτιμο χρόνο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλες δραστηριότητες μέσα στην ημέρα. Το GenAI έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και παρότι βρισκόμαστε σε πρωτόλειο στάδιο έχει παρατηρηθεί μία σημαντική εξοικονόμηση χρόνου της τάξης του 30% με 40% από την χρήση του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως το ζητούμενο είναι να υπάρχει πιο γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία, ώστε να γίνεται η καθημερινότητά μας πιο εύκολη.

«Η Microsoft είναι στρατηγικός εταίρος και από κοινού επενδύουμε στην αιχμή των νέων τεχνολογιών. Η πρόκληση για μένα είναι ο βαθμός ωριμότητας του GenAI το επόμενο διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: