Είμαι Πολίτης του Κόσμου!

Είμαι Πολίτης του Κόσμου!

Πόσο σημαντικό είναι να είναι κάποιος διαλλακτικός;

Χρόνια τώρα μελετώ τα έργα και τις ζωές ανθρώπων του Πνεύματος και των Επιστημών. Φιλόσοφοι, οραματιστές, πρωτοπόροι: όλοι όσοι έχουν επηρεάσει θετικά την πορεία της Ανθρωπότητας, χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες κοινές απόψεις, μεταξύ των οποίων, η Διαλλακτικότητα, η συνεχής αναζήτηση και η πίστη στον Άνθρωπο, πέραν εθνικοτήτων και προσκολλήσεων σε κράτη και θρησκείες.

Πόσο σημαντικό είναι να είναι κάποιος διαλλακτικός, να ανέχεται το διαφορετικό, να μην αφήνει τον φανατισμό να διαστρεβλώνει τις απόψεις του, να μην απορρίπτει κουλτούρες, παραδόσεις και πιστεύω συνανθρώπων του, αν δεν έχει ιδία άποψη επ’αυτών.

Πόσο σημαντικό είναι να κοιτάς το Ποιόν των ανθρώπων, χωρίς να κακολογείς, να λοιδορείς, να χλευάζεις τις συνήθειές τους, τα έθιμά τους, γενικότερα τον τρόπο ζωής  τους.

Παρακολουθώντας τις δυσοίωνες εξελίξεις στα αναρίθμητα μέτωπα συγκρούσεων που μαίνονται  αυτή τη στιγμή,  υπάρχει ειλικρινά τρόπος να λυθούν, αν ακολουθηθεί ο ίδιος τρόπος σκέψης που τα δημιούργησε;

Η Διαλλακτικότητα είναι η μόνη οδός.

Όπως είχε πει ο φιλόσοφος Μπέρτραντ Ράσελ, «Δεν θα έδινα ποτέ τη ζωή μου πολεμώντας για τις απόψεις μου, γιατί μπορεί να κάνω λάθος!»