Υπό ποιους όρους η Ιταλία θα επαναφέρει τη λειτουργία του ChatGPT

Υπό ποιους όρους η Ιταλία θα επαναφέρει τη λειτουργία του ChatGPT
ANKARA, TURKIYE - APRIL 03: In this photo illustration, logo of ChatGPT is displayed on mobile phone screen in front of Italy flag in Ankara, Turkiye on April 03 ,2023. Mustafa Ciftci / Anadolu Agency (Photo by Mustafa Ciftci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η Ιταλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σταμάτησε τη λειτουργία του ChatGPT. Τι περιμένει από την OpenAI για να το ξαναθέσει σε λειτουργία.

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την επαναλειτουργία του ChatGPT στη χώρα στα τέλη Απριλίου, μόνο εάν η OpenAI προβεί στις «χρήσιμες» κινήσεις που θα απαντήσουν στα ερωτήματα σχετικά με τις ανησυχίες για τη λειτουργία του.

Η OpenAI αποσύνδεσε τη λειτουργία του ChatGPT στην Ιταλία στα τέλη Μαρτίου υπό τον φόβο παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με τη Ρώμα να ξεκινά έρευνα για τις μεθόδους με τις οποίες αντλεί τα δεδομένα.

«Είμαστε έτοιμοι να επιτρέψουμε την επαναλειτουργία του ChatGPT στις 30 Απριλίου εάν υπάρχει η θέληση από πλευράς της OpenAI να προχωρήσει σε χρήσιμες κινήσεις. Η υπόθεση πλέον είναι στα χέρια της εταιρείας», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής αρχής προσωπικών δεδομένων, Pasquale Stanzione.

Η Ιταλία αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία σταμάτησε τη λειτουργία του ChatGPT, όμως η ραγδαία εξάπλωσή του προκάλεσε την προσοχή των αρχών προστασίας προσωπικών δεδομένων σε πολλές ακόμη χώρες.

Πολλές τοπικές αρχές στην Ευρώπη έχουν ζητήσει να γίνουν άμεσα βήματα για τον νομικό έλεγχο των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξής τους ξεπερνά τους κανόνες που ισχύουν σήμερα.

Όπως είπε ο Pasquale Stanzione, η Ιταλία αποφάσισε ομόφωνα να διακόψει τη λειτουργία του ChatGPT διότι έπρεπε να πραγματοποιηθούν άμεσες παρεμβάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: