Οι ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το 1996

Οι ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το 1996

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία 18 χρόνια;

Σήμερα τις πρώτες θέσεις των ιστοσελίδων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχουν κυρίως οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook κλπ. Τα πράγματα, όμως, ήταν λίγο διαφορετικά τις προηγούμενες δεκαετίες.

H Yahoo!, η οποία ιδρύθηκε το 1994, ήταν η 4η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα το 1996 , σύμφωνα με την comScore (την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων του διαδικτύου) και δεν έχει πέσει καμία χρονιά κάτω από την τρίτη θέση.

Η πολυεθνική εταιρεία ΜΜΜ, AOL, ήταν η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα από το 1996 έως το 2002. Η ιστοσελίδα εμφανίστηκε ως Time Warner στη λίστα της comScore τις χρονιές 2003-2007, έπειτα από μια συγχώνευση της AOL και της Time Warner. Το 2008, η AOL «έπεσε» λίγο αλλά παρέμεινε στην πρώτη εξάδα και το 2013.

Η Google έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο κατάλογο το 2001, αλλά γρήγορα κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της ανάμεσα στις ιστοσελίδες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, και σήμερα έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία μηχανή αναζήτησης, αντικαθιστώντας άλλες υπηρεσίες, όπως η AltaVista και το WebCrawler.

Όσο για το Facebook, δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό μέχρι το 2007 οπότε και έγινε το μεγάλο «μπαμ» των μέσων κοινωνικών δικτύωσης. Παρέμεινε στην 4η θέση από το 2010 μέχρι το 2013 και διαγράφει ανοδική πορεία.

Κάπως έτσι έχουμε το top5 των πιο «διάσημων» ιστοσελίδων.

Αυτές είναι: Yahoo, Google, Microsoft, Facebook και AOL

Πατήστε στη φωτογραφία για να δείτε τις υπόλοιπες:

1/1