Καραμανλής σε Τσίπρα: «Κάνε το χρέος σου, η χώρα βυθίζεται»

Καραμανλής σε Τσίπρα: «Κάνε το χρέος σου, η χώρα βυθίζεται»

Τι αναφέρουν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού για την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Θέση πήραν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού για την επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε αποκλειστικά το MEGA, οι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μια φορά, πρίν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για Βρυξέλλες για την κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Η επικοινωνία έγινε στις 10 Ιουλίου και ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «η χώρα βυθίζεται, κάνε το χρέος σου».

Η επικοινωνία δεν δημοσιοποιήθηκε γιατί o πρώην πρωθυπουργός δεν ήθελε να δείξει ότι γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους. Ο λόγος του τηλεφωνήματος ήταν το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και η σκληρή στάση που κρατούσε μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Λαφαζάνη ακόμα και για έξοδο από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το τηλεφώνημα, καθώς δεχόταν πίεση από την πλευρά Λαφαζάνη και Κωνσταντοπουλου.

Για τις θέσεις του κ. Ρουσόπουλου, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ηγετικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στον Ανδρέα Παπανδρέου, οι συναργάτες του κ. Καραμανλή είπαν ότι είναι προσωπικές απόψεις του πρώην υπουργού και δεν τον εκφράζουν.