Κέρδη ρεκόρ για ένα 5άστερο στην Ακρόπολη

Κέρδη ρεκόρ για ένα 5άστερο στην Ακρόπολη
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα είχε άμεσο αντίκτυπο και στο ταμείο των ξενοδοχείων.

Jackpot έπιασε πέρυσι ο ελληνικός τουρισμός κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί και πέρυσι. Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα είχε άμεσο αντίκτυπο και στο ταμείο των ξενοδοχείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Διβάνη Ακρόπολις, από τα πρώτα που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό για την περασμένη οικονομική χρήση.

Από τις δημοσιευμένες οικονομικές του καταστάσεις προκύπτει ότι πέρυσι τα προ φόρων του ξεπέρασαν τα 11,5 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,4 εκατ. ευρώ το 2022 και τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν πέρυσι τα 10,39 εκατ. ευρώ από 6,05 εκατ. ευρώ. Η σημαντική αύξηση 80% των προ φόρων κερδών και 114% των καθαρών, οφείλεται στην αύξηση του κύκλου εργασιών 22% που ανήλθαν στα 12,797 εκατ. ευρώ από 10,474 εκατ. ευρώ το 2022, στην μείωση του κόστους ως συντελεστής επί των εσόδων και στην σημαντική αύξηση των εσόδων από συμμετοχές με ποσό 3,8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τρέχουσα χρήση, μετά τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έγιναν στα δωμάτια και στο βασικό restaurant-bar του ξενοδοχείου στο roof garden με θέα την Ακρόπολη, θα έχουμε αύξηση του τζίρου των ξενοδοχείων, μέσα από την αυξημένη τουριστική κίνηση που προβλέπεται και των αυξημένων τιμών πώλησης που εφαρμόσαμε, καθώς και λόγο της σημαντική βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας. Επίσης, η διεθνής «λήξη» του συναγερμού για την πανδημία του Covid, έχει ήδη από πέρσι ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τις περιοχές της Κίνας και γενικότερα των λαών της Ανατολικής Ασίας. Υπάρχει όμως και η ενεργοποίηση πολλών νέων ξενο- δοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αττικής καθώς και μεγάλη ανάπτυξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων (Airbnb), που σίγουρα θα επηρεάσουν έστω και βραχυπρόθεσμα και την εταιρεία μας κύρια στα επίπεδα πληρότητας των ξενοδοχείων.

Με βάση την αύξηση του τουρισμού κύρια στην Αθήνα, αλλά και παράλληλη την αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων στην Αττική, και την βελτίωση των υπηρεσιών, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση κατά την τρέχουσα χρήση.

Κύρια δραστηριότητα της «ΔΙΒΑΝΗ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΞΤΕ», είναι η εκμετάλλευση του 5άστερου ξενοδοχείου «DIVANI ACROPOLIS PALACE» στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή Κουκάκι πίσω από το μουσείο της Ακρόπολης και δίπλα το αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Το ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο ξενοδοχείων «DIVANI COLLECTION HOTELS» στην Ελλάδα.

(Πηγή φώτο: divaniacropolishotel.com)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: