Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη κοντά στο Μπλε Τζαμί – Δέκα νεκροί

Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη κοντά στο Μπλε Τζαμί – Δέκα νεκροί

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε τουριστική περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από την πλατεία Σουλτάναχμετ όπου έγινε η έκρηξη.

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης. Το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι οι αρχές ερευνούν για τον τύπο των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκαν και για τους υπεύθυνους της έκρηξης.

Πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ισχυρή έκρηξη, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Αγιά Σοφιά και το Μπλε Τζαμί, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στην  Κωνσταντινούπολη.

Πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο της έκρηξης και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδονται από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το «Reuters», αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν, πως, «είδαμε διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη», ενώ το «Russian Today», μεταδίδει, πως, ανάμεσα στους τραυματίες, βρίσκονται και Γερμανοί τουρίστες.

«Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, που δεν κατονομάζεται επιβεβαιώνοντας τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξάγονται έρευνες για την εκρηκτική ύλη και για τους υπευθύνους.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει εδώ και ώρα πληροφορίες ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

 

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πίσω από την επίθεση βρίσκεται Σύρος καμικάζι. Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. «Η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας που διαπράχθηκε από Σύρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Ένας καμικάζι συριακής καταγωγής διέπραξε αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια», είπε. Η Τουρκία αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων της περιοχής και η Τουρκία τις αντιμετωπίζει όλες ίσα, πρόσθεσε. Ο Τούρκος πρόεδρος διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών της σημερινής επίθεσης περιλαμβάνονται ξένοι και Τούρκοι πολίτες.