Η μεγάλη μέρα της Apple. Τι θα πει σήμερα ο Τιμ Κουκ;

Η μεγάλη μέρα της Apple. Τι θα πει σήμερα ο Τιμ Κουκ;
Photo:

Η έλευση του iPhone 6 είναι βέβαιη. Θα παρουσιαστεί, όμως, σήμερα ένα εντελώς νέο προϊόν;

Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για την Apple. Το σκάνδαλο με τις φωτογραφίες των προσωπικών στιγμών διάσημων γυναικών έφερε στο προσκήνιο τις (φερόμενες ως) αδυναμίες του iCloud, και την ευκολία με την οποία οι χάκερς ανέκτησαν τα προσωπικά αρχεία από τα iPhone ή τα accounts των θυμάτων τους.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε δύο νέα flagship κινητά, το Edge και το Note 4, τα οποία ανήκουν μεν στην κατηγορία των phablets, αναμένεται όμως να γίνουν η αιχμή του δόρατος των πωλήσεων μαζί με το «μεταλλικό» Alpha 2.

Για να τα υπερκεράσει όλα αυτά, οι σημερινές ανακοινώσεις της Apple πρέπει να έχουν το «Wow Factor» που η εταιρεία μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν. Δύσκολο, αν το μοναδικό προϊόν που έχει να παρουσιάσει είναι το iPhone 6. Παρά τις βελτιώσεις, τις αναβαθμίσεις και τη μεγαλύτερη οθόνη, εξακολουθεί να είναι ένα προϊόν που παρουσιάστηκε το 2007 και έχει πάψει πια να ενθουσιάζει τα πλήθη με τον τρόπο που το πετύχαινε στο παρελθόν. Όχι επειδή το iPhone 6 θα είναι μέτριο, ίσα-ίσα, θα είναι ένα κορυφαίο κινητό. Αλλά όχι σκάλες ανώτερο από τον άμεσο προκάτοχό του.

Τα ίδια ισχύουν και για το iOS 8. Ξανά βελτιώσεις, χωρίς το μεγάλο άλμα που θα έκανε τη διαφορά. Τι θα αντιστρέψει το κλίμα;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν πως ο Tim Cook θα ανακοινώσει τελικά το iWatch. Το προϊόν φυσικά δεν είναι έτοιμο. Μάλιστα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει καν πριν περάσουν ακόμη μερικοί μήνες. Αλλά θα είναι ο μόνος τρόπος να κλέψει ξανά η Apple όλα τα πρωτοσέλιδα, να στρέψει τα φώτα στον καρπό μας αντί στα τηλέφωνά μας και να μετρήσει αντιδράσεις προκειμένου να προβεί σε προσαρμογές.

Υπάρχει, όμως, και άλλη μία διάσταση. Όλα τα προϊόντα στο lineup της Apple είναι δημιουργήματα του Steve Jobs. Το iWatch θα είναι η πρώτη συσκευή που θα έχει εξολοκλήρου συλληφθεί, αναπτυχθεί και παρουσιαστεί επί των ημερών του Tim Cook. Και αυτό είναι κάτι που ο CEO της εταιρείας που, ακόμα και σήμερα, είναι συνώνυμο του ιδρυτή της, δεν βλέπει την ώρα να ανακοινώσει. Θα είναι το δικό του «One more thing».

Διαβάστε ακόμα:

Βίντεο: Κινέζικη διαρροή για το νέο iPhone6!

Η «τρελή κούρσα» του iPhone σε πέντε πίνακες

Έντεκα «κουλ» πράγματα που κάνουν οι γονείς με ένα iPhone

Πώς μπορείτε να «εκμεταλλευτείτε» την Apple προς όφελος σας

15 πράγματα που δεν ξέρατε για το iPhone