Μεϊμαράκης: «Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες»

Μεϊμαράκης: «Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες»

Αν η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα των εκλογών τότε θα μπορέσει να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε μια κυβέρνηση τετραετίας, δηλώνει.

Υπέρ των συνεργασιών με άλλα κόμματα εμφανίστηκε ξανά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρμαχος της συνεννόησης σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που έχει πολλές φορές αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς θέλουμε συνεργασίες, δεν είμαστε αλαζόνες» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας για προσωπικό καπρίτσιο, απ’ ότι φαίνεται, ή επειδή θέλει να δραπετεύσει οδηγεί τη χώρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία σε έναν καταστροφικό δρόμο. Αυτό, με υψηλούς τόνους, προσπάθησα να το αποτρέψω».

Δήλωσε επίσης ότι αν η ΝΔ αναδειχτεί πρώτο κόμμα των εκλογών τότε θα μπορέσει να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε μια κυβέρνηση τετραετίας. Ο ίδιος θεωρεί πως η χώρα πρέπει να διαθέτει εθνικό σχέδιο για να μπορέσει να βγει από την κρίση και υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα ερμηνεύσει τη βούληση του ελληνικού λαού.

«Ποιους ευνόησαν οι πράξεις και οι παραλήψεις του στους επτά μήνες που πέρασαν» ρωτάει ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Διατυπώνει δε την πεποίθηση ότι συγκρίνοντας το επτάμηνο της εφαρμοσμένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά, στο μεταναστευτικό, στην παιδεία, στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, στην υγεία και στον πολιτισμό οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία.
Ερωτηθείς για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αμέσως μετά από τη συνάντησή τους τόνισε ότι η ΛΑΕ και η ΝΔ έχουν ανάμεσά τους μια άβυσσο. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «η ύπαρξη πολιτικών διαφορών δεν σημαίνει ότι δεν μιλάμε».
Εχθές ο κ. Μεϊμαράκης έθεσε τρείς άξονες στους οποίους θα στηριχθεί αυτό το νέο ξεκίνημα, τη διασφάλιση κλίματος Πολιτικής Σταθερότητας για τα επόμενα κρίσιμα χρόνια, την ανάγκη να υπάρξουν συναινέσεις και συνεργασίες όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρα και τέλος στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα «Νέο Εθνικό Προγράμματα μεγάλων αλλαγών, πέρα και πάνω από το Μνημόνιο, για να επιστρέψει η Πατρίδα μας στο δρόμο της Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μια μεγάλη Εθνική Προσπάθεια με επιστράτευση κάθε ικανού και άξιου, με σκληρή και συλλογική δουλειά από όλους τους Έλληνες καθώς όπως τόνισε κανένας δεν περισσεύει ενώ δε δίστασε να ζητήσει να διεξαχθούν δύο ντιμπέιτ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου –ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ένα μόνο με τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα.