Μετά την επιτυχία του Super Mario, η Nintendo θα κάνει ταινία και το Legend of Zelda

Μετά την επιτυχία του Super Mario, η Nintendo θα κάνει ταινία και το Legend of Zelda
Photo: AFP
Το «The Super Mario Bros. Movie», η οποία έχει αποφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office.

Μετά από τη -μεγάλη επιτυχία- που είχε η τελευταία live-action ταινία του Super Mario, η Nintendo σκοπεύει να φέρει στους κινηματογράφους και το The Legend of Zelda, από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της εταιρείας gaming.

Όπως ανέφερε το CNBC, ο Σιγκερού Μιγιαμότο, δημιουργός του Zelda, και ο Άβι Άραντ, πρόεδρος της Arad Productions, ο οποίος έχει υπάρξει παραγωγός σε πολλές επιτυχημένες ταινίες της Marvel, θα είναι παραγωγοί της ταινίας Zelda.

Η Nintendo θα συγχρηματοδοτήσει την ταινία Zelda με τη Sony Pictures, με περισσότερο από το 50% της ταινίας και η Sony Pictures θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή στους κινηματογράφους.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει ο Γουες Μπολ, που έχει σκηνοθετήσει την τριλογία Maze Runner.

«Πατώντας» στο Super Mario

Η Nintendo επιδιώκει να αξιοποιήσει την τους αναγνωρίσουμους χαρακτήρες της της σε τομείς όπως οι ταινίες, με την ελπίδα να οδηγήσει τους χρήστες να αγοράσουν την παιχνιδομηχανή της, το Switch. Η ιαπωνική εταιρεία πιθανόν να έχει ενισχυθεί από την επιτυχία της ταινίας «The Super Mario Bros. Movie», η οποία έχει αποφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office από την κυκλοφορία της τον Απρίλιο.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε σε συνεργασία με την Universal Studios.

Το CNBC αναφέρει πως οι επενδυτές φοβόντουσαν ότι οι πωλήσεις του Nintendo Switch -μετρά περισσότερα από έξι χρόνια ζωής- είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Όμως η ταινία Mario ώθησε τον κόσμο να αγοράσει την κονσόλα και τα παιχνίδια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Nintendo αύξησε την Τρίτη τις προβλέψεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Nintendo θα ελπίζει σε παρόμοια επιτυχία με την ταινία Zelda. Και η εταιρεία επιδιώκει επίσης να «πατήσει» στο «The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 19 εκατομμύρια κομμάτια από την κυκλοφορία του τον Μάιο.

«Η Nintendo δημιουργεί νέες ευκαιρίες ώστε άνθρωποι από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στον κόσμο της ψυχαγωγίας που έχει χτίσει η Nintendo, με διαφορετικά μέσα εκτός από τις ειδικές κονσόλες παιχνιδιών της» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com