ΜΕΒΓΑΛ: Καινοτομεί με στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη

ΜΕΒΓΑΛ: Καινοτομεί με στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη

Παρουσίαση των νέων προϊόντων της εταιρείας στη διεθνή έκθεση τροφίμων SiAL.

Μια σειρά νέων προϊόντων στην κατηγορία των γιαουρτιού παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην διεθνή έκθεση τροφίμων SIAL στο Παρίσι η γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ, η οποία δίνει από το 1996 ανελλιπώς το παρόν σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο του τροφίμου. Στην έκθεση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ κ. Πέτρος Παπαδάκης, ο Διευθυντής Εξαγωγών κ. Βασίλης Βροχίδης, αλλά και η Διευθύντρια Έρευνας & Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το 2014 θα κλείσει με αυξημένα οικονομικά μεγέθη, αφού οι εξαγωγές, που αποτελούν ποσοστό άνω του 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας , αναμένεται να αγγίξουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Πρωταγωνιστής του περιπτέρου της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας αναδείχτηκε το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι χωρίς λακτόζη, ένα νέο καινοτόμο προϊόν, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στις διεθνείς αγορές. Ειδικότερα, η εταιρεία το έχει τοποθετήσει στα ψυγεία αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της Ιταλίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας , ενώ σύντομα αναμένεται να ταξιδέψει και σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα, η εταιρεία , στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσίασε τις νέες γεύσεις στο -ήδη δημοφιλές στο εξωτερικό- στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το οποίο πωλείται πλέον συνδυασμένο με φυσικά φρούτα και τραγανή granola. Επιπρόσθετα, παρουσιάστηκαν και όλα τα παραδοσιακά προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ, όπως φέτα, κατσικίσιο τυρί, μανούρι και επιδόρπια, τα οποία τους τελευταίους μήνες αυξάνουν τη διείσδυση τους στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

Τα σχέδια της διοίκησης της ΜΕΒΓΑΛ περιλαμβάνουν όχι μόνο την δημιουργία νέων προϊόντων που θα της επιτρέψουν να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές, αλλά και την ενδυνάμωση υφιστάμενων προϊόντων που έχουν καθιερωθεί στην αγορά. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να λανσάρει στην εγχώρια αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, νέα προϊόντα τα οποία αυτό το διάστημα βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και πειραματισμού.

Σε ότι αφορά την έκθεση SIAL, η διοίκηση και τα στελέχη της ΜΕΒΓΑΛ πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με υφιστάμενους πελάτες του εξωτερικού για περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας σε μεγάλες ξένες αγορές, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να διερευνηθούν σοβαρές προοπτικές νέων συνεργασιών σε αγορές, στις οποίες η επιχείρηση δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσία.

Σημειώνεται πως η ΜΕΒΓΑΛ, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1950, διαθέτει σήμερα 8 υποκαταστήματα, 1 θυγατρική εταιρεία και ένα δίκτυο διανομής στην ελληνική αγορά το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 26.000 μικρά και μεγάλα σημεία πώλησης , ενώ εξάγει σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο. Απασχολεί περισσότερους από 60 εμπορικούς αντιπροσώπους και ο «στόλος» της απαρτίζεται από περισσότερα από 400 φορτηγά-ψυγεία.