Μία τσιγγάνα στις πασαρέλες

Μία τσιγγάνα στις πασαρέλες

Η νεαρή Κρίστεν Στάμπερ από το Τενεσί θέλει να γίνει η πρώτη τσιγγάνα supermodel.

Είναι 20 ετών, τσιγγάνικης καταγωγής, μένει στο Νάσβιλ του Τενεσσί και μέχρι πρότινος δούλευε ως σερβιτόρα στο Twin Peaks – κάτι σαν το Hooters του αμερικανικού Νότου. Όμως η Κρίστεν Στάμπερ έχει άλλα όνειρα για τη ζωή. Θέλει, λέει, να είναι η πρώτη από την φυλή της που θα γίνει supermodel…

«Θέλω να γίνω μοντέλο της Victoria’s Secret ή του Maxim», εξομολογείται στη New York Post. Η ιδέα της πρωτοήλθε παρακολουθώντας το ριάλιτι της Τάιρα Μπανκς «America’s Next Top Model».

«Μου άρεσε πολύ αυτό που έβλεπα κι έχω και τα φόντα: είμαι ψηλή, λεπτή και τώρα πια γνωρίζω ότι το μόντελιγκ έχει να κάνει απλά και μόνον με την εξωτερική εμφάνιση». Έχει να κάνει επίσης με τη διαφορετικότητα, προσθέτει, καθώς και τον χαρακτήρα.

Προς το παρόν, η Κρίστεν έχει κλείσει συμβόλαιο με την AMEX Talent του Νάσβιλ. Πριν, όμως, μαζέψει προ ημερών τις βαλίτσες της για το μεγάλο ταξίδι της στη Νέα Υόρκη, σε αναζήτηση ενός μεγαλύτερου πρακτορείου μοντέλων και μίας λαμπρής καριέρας, προσπάθησε να σπάσει τα στερεότυπα, που συνοδεύουν τη φυλή της και στέκονται για την ίδια ως εμπόδια στα επόμενα βήματά της.

Το επεδίωξε μέσα από ένα «πέρασμά» στην αμερικανική τηλεόραση, ως πρωταγωνίστρια στο τελευταίο επεισόδιο του «My Big Fat American Gypsy Wedding»: ένα δημοφιλές στις ΗΠΑ ριάλιτι σόου, που καταγράφει τη ζωή, τις συνήθειες και τα έθιμα των Αμερικανών τσιγγάνων, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο μέλη.

1/3

Μέσα από τις on-camera φωτογραφήσεις και δηλώσεις, η Κρίστεν προσπάθησε να κερδίσει -ταυτόχρονα με μερικά λεπτά δημοσιότητας- και τη συναίνεση της νεότατης κατά τα λοιπά γιαγιάς της, Τζάνετ, που τη μεγάλωσε έχοντας στο νου εντελώς άλλα σχέδια για την εγγονή της.

Όλα όσα είχε μάθει μέχρι τώρα στην Κρίστεν αφορούσαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής: να παντρευτεί νωρίς, να κάνει ένα τσούρμο παιδιά και να έχει ως κύριο στόχο της να φροντίζει την πολυμελή οικογένειά της. Στο επεισόδιο του ριάλιτι σόου, η ενόχληση της Τζάνετ ήταν εμφανής, κυρίως δε κάθε φορά που η Κρίστεν άφηνε να φανεί λίγο παραπάνω το μπούστο ή τα πόδια της στις φωτογραφήσεις.

Το μόντελιγκ, εξηγεί η νεαρή τσιγγάνα, «είναι πολύ διαφορετικό και έξω από τις παραδόσεις της φυλής μας. Μπορεί να κάνουμε καμιά φορά υπερβολές στον τρόπο που ντυνόμαστε, όμως δεν θέλουμε να επιδεικνύουμε τα μέλη του σώματός μας».

Τελικά, χάρη στην επιμονή της, η Κρίστεν κατάφερε να πείσει τη γιαγιά της, που της πληρώσε και το αεροπορικό εισιτήριο για τη Νέα Υόρκη. Το εάν θα τα καταφέρει εκεί είναι βέβαια μία άλλη υπόθεση -ήδη, στα άρθρα που της αφιέρωσαν η New York Post, η βρετανική Daily Mail και διάφορες fashion ιστοσελίδες, τα σχόλια των αναγωνστών ποικίλουν, άλλα με ενθαρρυντικές, κι άλλα με κακεντρεχείς επισημάνσεις.

1/3

Όπως και να έχει, η νεαρή τσιγγάνα πιστεύει πως θα διαπρέψει, χάρη στην εξωτερική της εμφάνιση, αλλά και στην καταγωγή της. «Όταν ήμουν πιο μικρή, υπήρχαν φορές που ευχόμουν να μην είχα γεννηθεί τσιγγάνα», λέει. «Τώρα, κοιτώντας πίσω, χαίρομαι που μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που με καθορίζει και τελικά μου αρέσει που είμαι αυθεντική και διαφορετική», τονίζει.

Όσο για το κατά πόσο μπορεί να καταλήξει «ξένο σώμα» στον λαμπερό κόσμο της μόδας; Η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει, λέει, δεν είναι και τόσο δα μεγάλη. Πολλές από τις κολεξιόν διάσημων οίκων μόδας, παρατηρεί, θυμίζουν πολύ το στιλ ντυσίματος των τσιγγάνων, με τα φλοράλ και τα πολύχρωμα μοτίβα τους, τα αξεσουάρ και τα γυαλιστερά κοσμήματα.

«Εάν στη Chanel, στον Versace και στους Dolce & Gabbana ήξεραν ότι τα ρούχα τους βρίσκονται ήδη λίγο-πολύ κρεμασμένα στα τροχόσπιστα των τσιγγάννικων καταυλισμών», χαριτολογεί, «θα τους ερχόταν κόλπος»!

Διαβάστε ακόμη:

Super Models, σούπερ επιχειρηματίες

Νέα καταδίκη για τους Dolce & Gabbana

Ίντριγκα υψηλής τέχνης για τον «αθάνατο» Ιβ Σεντ Λοράν

Η πιο «πλήρης» μούσα του Armani

Μαρκ Τζέικομπς: Η ζωή μετά τη Louis Vuitton