Microsoft και Nokia πλέον είναι ένα

Microsoft και Nokia πλέον είναι ένα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia από την Microsoft - Οι νέοι στόχοι του ομίλου. 

Γεγονός είναι η ένωση των Microsoft και Nokia, «σαν μια ομάδα» σύμφωνα με ανακοίνωση της Nokia για την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος Συσκευών και Υπηρεσιών της από τη Microsoft Corp.

«Σήμερα καλωσορίζουμε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών της Nokia στην οικογένειά μας. Οι δυνατότητες κινητής τηλεφωνίας που παρέχει, θα συμβάλουν σημαντικά στο μετασχηματισμό μας», δήλωσε ο CEO της Microsoft Σάτια Ναντέλα.
«Μαζί με τους συνεργάτες μας, παραμένουμε προσηλωμένοι στην ταχύτερη προώθηση της καινοτομίας, στον σημερινό κόσμο όπου πρωτοστατούν η φορητότητα και οι υπηρεσίες cloud».

Ο πρώην πρόεδρος της Nokia Στέφεν Έλοπ, θα αναφέρεται στον Ναντέλα και θα λειτουργεί ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Devices Group, έχοντας την εποπτεία μιας ευρύτερης γκάμας συσκευών που περιλαμβάνει Lumia smartphones και tablets, κινητά τηλέφωνα Nokia, κονσόλες Xbox, Surface, προϊόντα Perceptive Pixel (PPI), καθώς και αξεσουάρ.

Τα Windows Phone αποτελούν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα στην αγορά των smartphone, και το χαρτοφυλάκιο των βραβευμένων συσκευών συνεχίζει να επεκτείνεται. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την IDC, τα Windows Phone ενίσχυσαν τη θέση τους ανάμεσα στα τρία κορυφαία λειτουργικά συστήματα για smartphone και ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα μεταξύ των κορυφαίων λειτουργικών συστημάτων, με αύξηση 91 τοις εκατό από έτος σε έτος

Η Microsoft καλωσορίζει προσωπικό, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο σε περισσότερες από 130 τοποθεσίες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών εργοστάσιων που σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν, προωθούν και πωλούν ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων έξυπνων συσκευών, κινητών τηλεφώνων και υπηρεσιών.

Επιπλέον, με τον τομέα κινητών τηλεφώνων της Nokia, η Microsoft θα στοχεύσει στην αγορά προσιτών κινητών συσκευών, κάτι που εκτιμάται ως μια ευκαιρία 50 δισ. δολαρίων ετησίως, προσφέροντας έτσι την πρώτη εμπειρία κινητής τηλεφωνίας στο επόμενο ένα δισεκατομμύριο άτομα, ενώ ταυτόχρονα εισάγει τις υπηρεσίες της Microsoft σε νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

«Η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει νέα αξία και ευκαιρίες, συνεργαζόμενη στενά με μια σειρά από συνεργάτες hardware, προγραμματιστές, παρόχους κινητής τηλεφωνίας, διανομείς και λιανοπωλητές, παρέχοντας πλατφόρμες, εργαλεία, εφαρμογές και υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να κάνουν εξαιρετικές συσκευές. Με μια βαθύτερη κατανόηση της συνέργειας μεταξύ hardware και λογισμικού ως μια οντότητα, η εταιρεία θα αυξήσει τη ζήτηση για συσκευές Windows συνολικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα: 

 Ένας 47χρονος Ινδός στο τιμόνι της Microsoft

Η Nokia… ξαναβαφτίζεται