Το τρένο των startups στον δρόμο για την ΔΕΘ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι νεοφυείς εταιρείες εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, τους χώρους της πληροφορικής, της ρομποτικής και των οπτικοακουστικών μέσων.

«Είναι ένα ξεχωριστό μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό, τις ιδέες, αλλά πλέον και την ωριμότητα στην πολιτική ηγεσία και την πολιτική βούληση να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, ούτως ώστε να έλθουν σε επαφή με το ευρύτερο καταναλωτικό και επενδυτικό κοινό για να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, κατά την αναχώρηση από την Αθήνα τρένου- με ειδικό δρομολόγιο- το οποίο μεταφέρει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τους εκπροσώπους περισσοτέρων από 100 νεοφυών επιχειρήσεων (start-up).

«Είναι ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει πραγματικά να ζηλέψει και να φοβηθεί ούτε από τους γείτονές της, ούτε από τους φίλους της, ούτε από τους εχθρούς της ή λιγότερο εχθρούς της», ανέφερε ο κ. Παππάς σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, διευκρινίζοντας πως οι start–uppers εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, τους χώρους της πληροφορικής, της ρομποτικής και των οπτικοακουστικών μέσων.

Αναφερόμενος και στις συνέργειες που επιδιώκει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ με άλλα υπουργεία, όπως τα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υποδομών, μέσα από την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων, ο κ. Παππάς εξήγησε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημόσιου τομέα δύναται να γίνει ατμομηχανή «για να έχουμε ψηφιακό μετασχηματισμό συνολικά της παραγωγής και στο σύνολο της οικονομίας», ενώ «με την επιτάχυνση των διαδικασιών θα μπορούμε να κάνουμε τομές, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά».

startup train δεθ

«Βασικός μοχλός για να μπει η χώρα στη σφαίρα της νέας βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή το πώς θα αναπτυχθούν και θα διαχυθούν οι νέες αυτές τεχνολογίες στην καθημερινή μας ζωή, στην παραγωγή, στην κατανάλωση, στην ψυχαγωγία, είναι το κρίσιμο ερώτημα πολιτικής και εδώ καλείται η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με το νομοσχέδιο «πρόσβαση των μονίμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», που πρόκειται να εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Τρίτη και την προοπτική επίτευξης ευρύτερων συναινέσεων στην ψηφοφορία ο κ. Παππάς σημείωσε: «είναι το νομοσχέδιο με το οποίο καλύπτουμε τη βασική ανάγκη 400.000 συμπολιτών μας για να έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα. Αυτό ήταν δυστυχώς μια μαύρη τρύπα στην ανάπτυξη του δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης, επειδή, ακριβώς, έγινε με στρεβλό τρόπο και με κριτήρια τα οποία δεν μπόρεσαν τελικώς να ανταποκριθούν στη βασική και θεμελιώδη αυτή ανάγκη. Πάντα είμαστε αισιόδοξοι και θα δώσουμε μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή για να πάρει όσο μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση αυτό το νομοσχέδιο».