Motor Oil: Αποκαθίστανται οι απώλειες στην αγορά – Ως το τέλος του 2022 το deal με Ελλάκτωρ

Motor Oil: Αποκαθίστανται οι απώλειες στην αγορά – Ως το τέλος του 2022 το deal με Ελλάκτωρ
Photo:
Ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να δώσει προς το τέλος του έτους η θέση σε λειτουργία της νέας μονάδας κατεργασίας νάφθας

Την εκτίμηση ότι η αγορά καυσίμων θα ανακτήσει εφέτος το σύνολο των απωλειών που υπέστη λόγω της κρίσης, που σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν κοντά στο επίπεδο του 2019, εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Πέτρος Τζαννετάκης κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου.

“Είμαστε πολύ κοντά στην πλήρη ανάκαμψη, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει καλυφθεί το κενό της κρίσης εξαιτίας και των ισχυρών εισπράξεων που οφείλονται στην άνοδο της τουριστικής κίνησης”, ανέφερε ο κ. Τζαννετάκης.

Η Motor Oil ανακοίνωσε αποτελέσματα σε επίπεδο ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του έτους ενώ σύμφωνα με τις επισημάνσεις του κ. Τζαννετάκη τόσο οι πωλήσεις όσο και τα περιθώρια διύλισης παραμένουν ισχυρά αν και σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο από το δεύτερο τρίμηνο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι παραμένει ο κίνδυνος μείωσης των πωλήσεων λόγω των υψηλών τιμών του καυσίμων κάτι που όπως είπε δεν έχει φανεί ακόμη.

Ώθηση στα αποτελέσματα της εταιρείας αναμένεται να δώσει προς το τέλος του έτους η θέση σε λειτουργία της νέας μονάδας κατεργασίας νάφθας που θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ο κ.Τζαννετάκης εκτίμησε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Ελλάκτωρ που περιλαμβάνει την εξαγορά του 30% των μετοχών της μητρικής και συμμετοχή 75 % στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που παρέσχε:

-Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για το κλείσιμο νομικών εκκρεμοτήτων.

-Η συμφωνία προβλέπει την δυνατότητα επαναπώλησης του 15 % των μετοχών της Ελλάκτωρ στην Reggeborgh μετά από δύο χρόνια, στην τιμή που αυτές αποκτήθηκαν.

-Η Motor Oil είναι σε διαδικασία αξιολόγησης των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της νέας εταιρείας που θα προχωρήσουν κατά προτεραιότητα.

Επανέλαβε εξάλλου ότι η εταιρεία προμηθεύεται αργό από traders και εφαρμόζει το πλαίσιο των κυρώσεων προς τη Ρωσία.