Motor Oil: Η Coral για εξαγοράζει τη Lukoil Cyprus

Motor Oil: Η Coral για εξαγοράζει τη Lukoil Cyprus

Το deal αφορά την αγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως Lukoil Cyprus Limited.

Σε συμφωνία με την Lukoil Europe Holdings B.V. με έδρα το Άμστερνταμ για την αγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως Lukoil Cyprus Limited κατέληξε η Coral A.E., 100% θυγατρική της Motor Oil.

Η Lukoil Cyprus είναι 100% θυγατρική της Lukoil Europe Holdings B.V. και λειτουργεί δίκτυο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων στην Κύπρο το οποίο αριθμεί 31 πρατήρια (ο συνολικός αριθμός πρατηρίων που λειτουργούν στην Κύπρο είναι 286).

Η αξία συναλλαγής θα διαμορφωθεί στην περιοχή των 10 εκατ. ευρώ. Η ανωτέρω συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και ανταγωνισμού.

H ρωσική Lukoil έχει παρουσία στην αγορά λιανικής καυσίμων της Κύπρου, από το 2002, οπότε άρχισε να λειτουργεί 16 πρατήρια. Στη συνέχεια το Δεκέμβριο του 2003 εξαγόρασε 13 πρατήρια της ExxonMοbil. Σήμερα ο αριθμός των πρατηρίων της εταιρείας ανέρχεται σε 31, με μέσες ημερήσιες πωλήσεις 6,6 χιλιόλιτρων υγρών καυσίμων.

Το μερίδιο της εταιρείας στην αγορά του νησιού ανέρχεται σε 11%, περίπου.

Σημειώνεται ότι στην ίδια αγορά δραστηριοποιείται επίσης, από το 2002 η ΕΚΟ, θυγατρική του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. Τα 94 πρατήρια της, είχε εξαγοράσει από τις εταιρείες ΒΡ και ExxonMοbil. Σήμερα η ελληνική εταιρεία ελέγχει μερίδιο 32,5% της αγοράς της Κύπρου.