Το μουσικό χωριό στη Στέγη

Το μουσικό χωριό στη Στέγη

Μία από τις μεγαλύτερες καινοτόμες μουσικές κοινότητες της Ευρώπης εκπέμπει από το Πήλιο σε ένα τριήμερο φεστιβάλ.

Για δεύτερη χρονιά, το Μουσικό Χωριό, η μουσική κοινότητα που εδώ και 13 χρόνια δραστηριοποιείται στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, μεταφέρεται στη Στέγη για τρεις ημέρες στις 24, 25 και 26 Ιανουαρίου 2014, προσφέροντας ένα ετερόκλητο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, workshops και διαλέξεις.

Το Μουσικό Χωριό δημιουργήθηκε το 2006 από ένα μικρό πυρήνα μουσικών. Το ταξίδι του είχε σαν αφετηρία μία καλοκαιρινή συνεύρεση καλλιτεχνών στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, όπου και διοργανώθηκαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μουσικά εργαστήρια με «επιτόπου» παραγωγή και τεκμηρίωση μουσικού έργου επάνω σε ευρείες, πολυσυλλεκτικές προσεγγίσεις της μουσικής πράξης και εκπαίδευσης.

Διαβάστε ακόμη: Τρία χρόνια «ΣΤΕΓΗ»

Σήμερα, το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές κοινότητες στην Ευρώπη, καθώς διατηρεί και διευρύνει συνεχώς ένα διεθνές, ανεξάρτητο δίκτυο συνεργατών και σπουδαστών με σημαντική παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής μουσικής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. Παράλληλα, ασκεί το εκπαιδευτικό του έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στην αστική του έδρα, το «αβγό» του Μουσικού Χωριού, στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη στηρίζει την αστική παρουσία του Μουσικού Χωριού, φιλοξενώντας ένα εκρηκτικά δυναμικό τριήμερο φεστιβάλ ήχων, από την παλαιά μουσική μέχρι την ευρωπαϊκή πρωτοπορία, με συναυλίες, διαλέξεις, προβολές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή δεκάδων μουσικών.

Τιμές εισιτηρίων: 11 € (ανά μέρος) |Μειωμ. 5 € | Άνεργοι 5 €
Πακέτο ημέρας (Α’ & Β’ Μέρος): 18 €

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr